Κατηγορία Bimota
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 15:25

Bimota DB-10 Bimotard 2012

 

Γλυπτό σε carbon, κόκκινο και λευκό

 Είναι πασίγνωστη η φιλοσοφία της Bimota. Δανείζεται κινητήρα από κάποια εταιρία, και πάνω του “στήνει” την δική της μοτοσυκλέτα. Αυτή τη φορά, ο κινητήρας προέρχεται από το Ducati Hypermotard 1100 EVO με τα 95 άλογα, και το όνομα της νέας μοτοσυκλέτας είναι DB-10, Bimotard.

Carbon, Marzocchi, Brembo, OZ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Bimota κατασκευάζει μία μοτοσυκλέτα Megamoto και το αποτέλεσμα είναι για να τρίβεις τα μάτια σου. Όχι, δεν είναι ο αερόψυκτος κινητήρας V της Ducati που τραβάει τα βλέμματα, όσο η σχεδίαση του συγκεκριμένου μοντέλου. Τα λευκά πλαστικά περιφερειακά διαθέτουν όμορφες γραμμές και μικρές καμπύλες, ενώ θυμίζουν σημαντικά την μεγάλη αντίπαλο, Ducati Hypermotard 1100 EVO από την οποία προέρχεται ο κινητήρας.
Το carbon σαν υλικό έχει αντικαταστήσει το μπροστινό και πίσω φτερό, τα προστατευτικά των καλαμιών, τους πλαϊνούς αεραγωγούς του ρεζερβουάρ, τα προστατευτικά της εξάτμισης, τις τάπες αυτών, το πίσω τμήμα που συγκρατεί την πινακίδα και τα φλας, το κάλυμμα της αλυσίδας και του εμπρόσθιου γραναζιού, αλλά και το καπάκι του ξηροκάμπανου συμπλέκτη. Το πλαίσιο, βασίζεται στο DB6 και είναι τύπου Trellis με σωλήνες στρογγυλής διατομής, διχτυωτό, με αλουμινένια τμήματα στην περιοχή των μαρσπιέ. Έργο τέχνης είναι το ψαλίδι, το οποίο είναι διαιρούμενο σε δύο μέρη, και αποτελείται από σωλήνες στρογγυλής διατομής όπως το πλαίσιο, και αλουμινένια τελειώματα στα άκρα.

Κορυφαία περιφερειακά

Κορυφαία περιφερειακά έχουν επιλεγεί από την Bimota, για το νέο έργο τέχνης που κατασκεύασε. Στο μπροστινό σύστημα βρίσκεται το θηριώδες χρυσό Marzzochi διαμέτρου 50mm με μαύρη επίστρωση στα καλάμια, στηριγμένο σε μοναδική σχεδίασης στιβαρές πλάκες. Τα φρένα αποτελούνται από ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες της Brembo, με συμβατικής τοποθέτησης τρόμπα, τα οποία επιδρούν σε πλευστούς δίσκους “μαργαρίτα” με διάμετρο 320mm. Πίσω, ένας δίσκος με δαγκάνα της Brembo, φροντίζει για τις πλαγιολισθήσεις. Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από την OZ. Το αμορτισέρ εδράζεται απευθείας στο ψαλίδι χωρίς μοχλισμό, προέρχεται από την Ohlins, και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο (όπως και το μπροστινό άλλωστε).
Η νέα Bimota DB-10 Bimotard είναι ελαφρύτερη κατά 4 κιλά από την αντίστοιχη Ducati Hypermotard, διαθέτει χαμηλότερη σέλα κατά 25mm (820mm) ενώ χωράει και ένα λίτρο περισσότερο καύσιμο (14,5l), για ευρύτερη χρήση στο δρόμο.
Ωστόσο, οι εξατμίσεις τιτανίου της Arrow, ειδικά σχεδιασμένες για την νέα Bimota, αναμένεται να ξεσηκώσουν τον κόσμο στο πέρασμα της νέας μοτοσυκλέτας. Όταν βγει, και όταν την αγοράσει κάποιος, μιας και τα έργα τέχνης της ιταλικής εταιρίας δεν ήταν ποτέ προσιτά στο ευρύ κοινό.

Φωτογραφίες


asphaltandrubber.com

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bimota TB-1 - Naked bike Bimota DB9 Brivido »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube