Κατηγορία Bimota
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 15:05

Bimota DB9 Brivido

 


Όνειρο σε δύο εκδόσεις

 Η μετάβαση από το DB8 στο DB10 Bimotard βρίσκεται στο Brivido. Η Bimota παρουσίασε στην έκθεση EICMA άλλη μία μοναδική μοτοσυκλέτα, έτσι για να μας τρέχουν τα σάλια τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Το Brivido που εμφανίστηκε σε δύο εκδόσεις, με την μία να είναι στολισμένη full carbon, βασίζεται στον κινητήρα που φορά το Ducati Diavel, τον Testastretta με τους 162 ίππους.

Carbon παντού

Η αισθητική είναι αυτή μίας superbike με ολόσωμα fering και ψηλό τιμόνι, ένα σύνολο που δείχνει περίεργο μιας και προσπαθεί να κινηθεί προς την πλευρά του Diavel. Φυσικά η Bimota γύρω από τον κινητήρα έχει “στήσει” τη δική της μοτοσυκλέτα. Το πλαίσιο είναι διαιρούμενο, κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής και τμήματα εξελασμένου αλουμινίου, ενώ χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως ενεργό τμήμα. Διαιρούμενο και από ίδια υλικά είναι κατασκευασμένο και το ψαλίδι. Στο πίσω τμήμα συναντάμε ένα αμορτισέρ της Extreme Tech πλήρως ρυθμιζόμενο και χωρίς μοχλισμό ενώ στο μπροστινό σύστημα, το ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi, διαμέτρου 43mm, κοσμεί την μοτοσυκλέτα. Οι τροχοί προέρχονται από την O.Z. ενώ τα φρένα μπροστά είναι ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo.

Η εξάτμιση που έχει επιλεχθεί προέρχεται από την Arrow και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Με τα φτερά, και τμήματα του φέρινγκ να είναι κατασκευασμένα από carbon, το DB9 Brivido φτάνει στα 177 κιλά.
Άλλη μία έκδοση του Brivido υπήρχε διαθέσιμη στην έκθεση EICMA, με το Brivido σε full carbon look, χωρίς βαφή επάνω του. Το συγκεκριμένο διέθετε εκτός από τα περιφερειακά που ήταν όλα κατασκευασμένα από carbon, μέχρι και αντίστοιχου υλικού τιμόνι και βάση οργάνων.
Η βασική διαφορά τους είναι πως το carbon χρησιμοποιεί μονό δίσκο φρένου “μαργαρίτα” μπροστά, τοποθετημένο περιφερειακά του τροχού, με αντίστοιχης τοποθέτησης δαγκάνα, και ακριβότερης σειράς, ίδιας μάρκας αναρτήσεις.
Αναμφίβολα δύο εντυπωσιακές παρουσίες από την Bimota, με άγνωστο στόχο μιας και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας με τα συγκεκριμένα fering μπερδεύει το DB9 σε δύο κατηγορίες.

Φωτογραφίες Brivido

Φωτογραφίες Brivido Carbon

asphaltandrubber.com

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT