.
Κατηγορία Bimota
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 11:49

Bimota TB-1 - Naked bike

 

Με καρδιά Triumph

 

 


Ο Oberdan Bezzi είναι γνωστός για τα μοναδικά του σχέδια τα οποία έχουμε ξανά φιλοξενήσει στο Bikeit. Πολλά από αυτά μάλιστα έχουν φτάσει με αλλαγές στην γραμμή παραγωγής, δείχνοντας πως οι πληροφορίες που ο σχεδιαστής έχει από τις εταιρίες, βασίζονται σε μοντέλα που βρίσκονται πολύ κοντά πριν γίνουν πραγματικότητα.

Αντίπαλος της MV Agusta

Αυτή τη φορά, το σχέδιό του αφορά μία Bimota με την ονομασία TB-1, όπου το πρώτο γράμμα αναφέρεται στην εταιρία κατασκευής του κινητήρα. Για πρώτη φορά η Bimota θα χρησιμοποιήσει έναν κινητήρα της Triumph –σύμφωνα πάντα με τον Bezzi, σε μία naked μοτοσυκλέτα. Το πλαίσιο θα είναι της Bimota και ο τρικύλινδρος κινητήρας των 675 κυβικών από το Speed Triple θα την κάνει να σταθεί απέναντι από την νέα MV Agusta Brutale.
Με την Bimota να χρησιμοποιεί δικύλινδρους V ή τετρακύλινδρους εν σειρά κινητήρες, θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να δούμε μία μοτοσυκλέτα με τρικύλινδρο κινητήρα πάνω σε μία μοναδική κατασκευή.
Με τα περιφερειακά να προέρχονται από κορυφαίους κατασκευαστές (Ohlins, Brembo), το σχέδιο του Oberdan Bezzi δείχνει εντυπωσιακό όπως κάθε Bimota άλλωστε. Όπως και να έχει, μία τέτοια naked με τον φιλικό και χρηστικότατο κινητήρα του Speed Triple θα αποτελούσε σημαντικό αντίπαλο για όλες τις naked. Με αντίπαλο φυσικά την τσιμπημένη τιμή που πάντα οι Bimota έχουν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bimota DB-10 Bimotard 2012 Bimota BB2 Superbike / BB3 Piura project »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon