.
Κατηγορία Bimota
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:14

Bimota BB2 Superbike / BB3 Piura project

 

Με κινητήρες BMW!

 




Η δουλειά του Orbedan Bezzi στην σχεδίαση μοτοσυκλετών είναι τόσο καλή που πολλές φορές παίρνει σάρκα και οστά από τις εταιρίες. Η τελευταία του δουλειά αφορά στην σχεδίαση μοτοσυκλετών δρόμου της Bimota βασισμένες σε κινητήρες της BMW. Αν και η Ducati είναι τα τελευταία χρόνια προμηθεύτρια των κινητήρων της Bimota, εμάς θα μας παραξένευε πολύ μία τέτοια συνεργασία. Από τον κινητήρα V2 σε ένα τετρακύλινδρο εν σειρά, η νέα BB-2 Superbike όπως την οραματίζεται ο Bezzi θα είναι μία μοτοσυκλέτα με αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, κορυφαίες αναρτήσεις της Ohlins, monoblock δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo, νέους τροχούς και πιο στενά πλαστικά περιφερειακά. Θα είναι ελαφρύτερη και δυνατότερη; Έτσι συνηθίζει η Bimota στις μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει με δανεικούς κινητήρες.


Μία διαφορετική έκδοση της ίδιας μοτοσυκλέτας έχει σχεδιαστεί επίσης και σε naked. Θα λέγεται BB-3 και θα περιλαμβάνει τα ίδια περιφερειακά, χωρίς όμως τα fering. Η θέση οδήγησης θα είναι όρθια και μία τέτοια εκδοχή του S1000RR έχουμε ήδη δει να δοκιμάζεται από το γερμανικό εργοστάσιο.
Αν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε την Bimota να εισχωρεί αργότερα και στα MotoGP με μία μοτοσυκλέτα CRT με τον ίδιο κινητήρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bimota TB-1 - Naked bike Bimota DB11 VLX 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon