.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 16:17

Yamaha XT700 by Oberdan Bezzi – Ένα όνομα που δεν ξεχάστηκε ποτέ

Ας μην κοροϊδευόμαστε, το όνομα XT διατηρεί εμβληματική ισχύ όταν μιλάμε για μοτοσυκλέτες Yamaha και, όπως ίσως και οι μισοί μοτοσυκλετιστές της Ελλάδας, έτσι και ο Oberdan Bezzi δεν το έχει ξεχάσει.

Ο ανήσυχος και ιδιαίτερα εμπνευσμένος σχεδιαστής από την Ιταλία, αυτή την φορά δημιούργησε μία μοτοσυκλέτα «retro adventure», μια κατηγορία την οποία βλέπουμε κάποιες μάρκες να την εξερευνούν δειλά-δειλά, βλέπε π.χ. Triumph, με τα Scrambler της, Royal Enfield με τα Himalayan αλλά και Moto Guzzi με το V85 TT. Η Yamaha, στην κατηγορία των Adventure, προσφέρει ουσιαστικά... μία μοτοσυκλέτα, σε πολλές «γεύσεις». Γιατί όχι και μία ακόμα;

Ιδού λοιπόν, η ψηφιακή ιδέα του Ιταλού για ένα Yamaha XT 700, αρκετά χρόνια αφότου η Yamaha «τελείωσε» το θρυλικό της μοντέλο. Αυτή την φορά η ιδέα οικοδομείται πάνω στο μοτέρ CP2 που η εταιρεία χρησιμοποιεί ευρέως, με την μοτοσυκλέτα να ασπάζεται πλήρως τις ρετρό γραμμές της, τις καμπύλες, αλλά και να εμφανίζεται σε 3 διαφορετικά χρώματα με στοιχεία από τις ρετρό liveries των αγωνιστικών του Iwata. Εντυπωσιάζει η ψηλά «τοποθετημένη» εξάτμιση στα σχέδια, πίσω από το πλαϊνό number plate, όπως και η κλασική γραμματοσειρά με το όνομα της Yamaha στην σέλα.

Ως συνήθως, ο Bezzi έχει πολύ ωραίες ιδέες, αλλά η Yamaha φαίνεται μάλλον απρόθυμη, στην παρούσα φάση, να επεκτείνει την γκάμα των Adventure με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο.

Πηγή/εικόνες: Oberdan Bezzi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 16:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon