.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 12:36

Honda – Cafe Racer με τον κινητήρα του Africa - Πραγματικότητα ή φρούδες ελπίδες;

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί κινητικότητα σε ότι αφορά στην πρόθεση της Honda να χρησιμοποιήσει το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ των Africa και σε άλλα μοντέλα. 

Αυτό υποστηρίζεται από σχέδια και πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με αυτό όπως τα εξής: 

Μικρότερη έκδοση Africa με υποκυβισμένο μοτέρ
Rebel 1100
Roadster / Street

Το συγκεκριμένο μοτέρ αποτελεί εξαιρετική μονάδα ισχύος και είναι... αμαρτία να εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο σε μια σειρά μοντέλων, οπότε να και ένας άλλος λόγος για να προχωρήσει η Honda σε αυτές τις κινήσεις.

Με την μικρότερη έκδοση Africa και το πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο από την Honda, έχουμε ασχοληθεί αναλυτικά σε σχετικό θέμα (ΕΔΩ).

Τώρα όμως έχει προκύψει και άλλο ένα σενάριο, βασιζόμενο στα σχέδια του Roadster / Street μοντέλου, που θέλει το Big-Η να ετοιμάζει ένα cafe – racer μοντέλο, χρησιμοποιώντας την σχεδίαση του project CB4 Interceptor που παρουσιάστηκε στην EICMA το 2017. 

Πρώτα απ΄όλα να αναφέρουμε ότι η σχεδίαση του concept είναι... μούρλια και θα θέλαμε πααααααάρα  πολύ να ισχύουν όλα αυτά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έχει κυκλοφορήσει αυτή η φήμη, αφού τον Φεβρουάριο του 2019 είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της, με το ιαπωνικό Young Machine να δημιουργεί μάλιστα και μια υποθετική απεικόνιση του μοντέλου. 

Τώρα λοιπόν η φήμη ανακυκλώνεται και ο λόγος για αυτό είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε, το σχέδιο της Honda που απεικονίζει τον κινητήρα των Africa σε ένα ένα νέο πλαίσιο, με γεωμετρία street και τροχούς 17 ιντσών.

Φυσικά όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποδεικτικό στοιχείο για την κατασκευή ενός cafe racer από την Honda.

Ένα άλλο στοιχείο που ελαχιστοποιεί ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο, είναι ότι η Honda, έχει στην γκάμα της μοτοσυκλέτα αυτής την φιλοσοφίας (με την ευρύτερη έννοια) και αυτή είναι το CB1000R, που θα μπορούσε κάλλιστα με την τοποθέτηση clip-ons και semi fairing να μετατραπεί σε cafe racer έκδοση. 

Αυτή βέβαια είναι μια ορθολογιστική προσέγγιση. Όχι ότι δεν θα θέλαμε να παρουσιαστεί όντως κάτι τέτοιο, θα ήταν μοτοσυκλέτα – όνειρο και ήδη σκεφτόμαστε τo συγκριτικό με το επίσης ονειρεμένο Thruxton R της Triumph

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon