.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 11:33

Honda – Επιστρέφουν οι φήμες για café racer με μοτέρ Africa!

Θα φέρει τον -επίσης φημολογούμενο-  μεγαλύτερο κινητήρα 

Φήμη πάνω στη φήμη η συγκεκριμένη είδηση. Στις αρχές του μήνα λοιπόν, υπήρξαν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μια νέα έκδοση Africa Twin, στης οποίας την ανανέωση, θα συμπεριλαμβάνεται και αυτή της αύξησης του κυβισμού στον κινητήρα.

Το γεγονός αυτό, αναζωπύρωσε μια παλιότερη φήμη, που ήθελε την Honda, να σκέφτεται την δημιουργία ενός café racer μοντέλου, με το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ της Africa. Η φήμη αυτή επιστρέφει λοιπόν και πλέον γίνεται λόγος ότι το μοντέλο αυτό θα φέρει επίσης το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα μοτέρ.

Οι Ιάπωνες του περιοδικού / site Young Machine, από όπου και προέρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες, αναφέρουν πως η Honda θα αναβιώσει την σειρά “GB”. Τα GB500TT και GB400TT / GB400TT Mk II, ήταν μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 80 και του 90, για συγκεκριμένες αγορές (όχι Ευρωπαϊκές), έχοντας ένα πανέμορφο classic / café look, πολύ πριν αυτό γίνει… της μόδας.  Κάποια κομμάτια (ελάχιστα) είχαν φτάσει μάλιστα και στην Ελλάδα, την εποχή με τις  “καραβιές” των εισαγόμενων μεταχειρισμένων.

HGB 1 1a

Σύμφωνα με το Young Machine λοιπόν, το café racer μοντέλο με το μεγαλύτερης χωρητικότητας μοτέρ του Africa, θα ονομάζεται GB1100 και πρόκειται να παρουσιαστεί το 2020.

Μάλιστα. Όπως πάντα, τέτοιου είδους φήμες αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και επιφύλαξη. Ωστόσο το rendering του Young Machine για το υποτιθέμενο GB1100 είναι εκπληκτικό! “Πάτησαν” πάνω στο concept CB4 Interceptor (EICMA 2017) και προσέθεσαν το μοτέρ της Africa και κάποια στοιχεία για πολιτική χρήση στον δρόμο, δίνοντας μια αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η μοτοσυκλέτα αυτή.

HGB 1 2
Super είναι! Μακάρι το σενάριο να απεδείχθη αληθινό!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 11:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon