.
Κατηγορία Quadro
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 16:32

eQooder – Η ηλεκτρική εναλλακτική

Συνεργασία με τη Zero Motorcycles

Η πολυεθνική σύμπραξη που ακούει στο όνομα Quadro διαθέτει το μοναδικό τετράτροχο scooter στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια και τώρα, επ’ ευκαιρία της έκθεσης Geneva International Motor Show 2019, παρουσιάζει το νέο της πόνημα.

Το eQooder, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και το όνομά του, είναι μια εκδοχή του γνωστού Qooder που για την περίσταση ξεφορτώνεται τον βενζινοκινητήρα του για τα μάτια μιας ηλεκτρικής μονάδας.

Όπως συμβαίνει και στο συμβατικό Qooder, η κινητήρια μονάδα προέρχεται από τη σύμπραξη με μια άλλη εταιρεία και στην περίπτωσή μας τη Zero Motorcycles, την Καλιφορνέζα πρωτοπόρο στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

001

Στην ουσία το eQooder διατηρεί όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που γνωρίζουμε και αντικαθιστά μόνο τον κινητήρα με έναν Z-Force 75-7 της Zero. Πρόκειται για μια ηλεκτρική μονάδα που αποδίδει κατά το μέγιστό της ισχύ 60 hp και ροπή 11.2 kg.m – άρα μιλάμε για μια σημαντικότατη αναβάθμιση από πλευράς δύναμης σχετικά με το υπάρχον μοντέλο των 400 cc, 31.5 hp και 3.9 kg.m.

Συνοδεύεται από τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών χαρτογραφήσεων, ή riding modes αν προτιμάτε.

Η τροφοδοσία του κινητήρα με ενέργεια ανατίθεται σε μια ακόμη τεχνολογία της Zero, τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων Z-Force της Zero με χωρητικότητα 10.8 kWh, απαιτώντας 4 ώρες για φόρτιση στο 80% και 5.2 για να φτάσουν στο 100% τους. Παράλληλα, θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει με ένα μικρότερο κιτ μπαταριών 7.2 kWh, με τις ανάλογες απώλειες σε αυτονομία, αλλά και κέρδη σε χρόνο φόρτισης.

gallery 2

Σύμφωνα με τις πρώτες εξαγγελίες, η μεγάλη μπαταρία του eQooder θα επαρκεί για αυτονομία 150 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, προσθέτει και όπισθεν στο μενού, μάλιστα η αρχική ανακοίνωση μιλά για δύο ταχύτητες όπισθεν. Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για μία ή δύο σχέσεις, η προσθήκη της συνιστά κάτι που πολλοί θα εκτιμήσουν δεδομένου ότι το Qooder είναι πολλά πράγματα, αλλά όχι ελαφρύ.

Σύμφωνα με την Quadro, το eQooder ζυγίζει 280 κιλά με τη μικρή μπαταρία και 300 με τη μεγάλη – δηλαδή περίπου τα ίδια κιλά με όσα μετρά το Qooder 400.

gallery 3

Φυσικά θα συνοδεύεται από τα προβλεπόμενα, δηλαδή αφοσιωμένη εφαρμογή για έξυπνες συσκευές για να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις και να παρακολουθείς την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης της οθόνης 5.7 ιντσών στα όργανά του με το smartphone του ιδιοκτήτη του.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το eQooder, πόσω μάλλον να ξέρουμε αν και πότε θα έρθει στην Ελλάδα. Η Quadro πάντως έχει ήδη ανοίξει από σήμερα μια σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της για κρατήσεις από όποιον ενδιαφέρεται.

Η Quadro ζητά μια προκαταβολή €5,000 για να μπει κανείς στη λίστα των πρώτων που θα παραλάβουν το eQooder, ενώ προσφέρει και επιλογές πληρωμής σε δόσεις. Παράλληλα, για να μη μείνεις ξεκρέμαστος όσο περιμένεις το νέο μοντέλο να βγει στην αγορά, προτίθεται να νοικιάσει ένα βενζινοκίνητο Qooder προς €190 τον μήνα, το οποίο και θα επιστραφεί όταν φτάσει η ώρα της παραλαβής.

Quadro Vehicles – eQooder

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 16:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Quadro – Τα νέα μοντέλα στην EICMA 2018
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon