.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 10:58

Alta Redshift MX – Νέα έκδοση “R”

 

“Ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα…

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών Alta, μετά από τις γενναίες μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με την νέα “R” έκδοση, του Redshift ΜX.  

Περισσότερη ισχύ, λιγότερα κιλά, ταχύτεροι χρόνοι φόρτισης και αναβαθμίσεις στα περιφερειακά, είναι τα στοιχεία που διαχωρίζουν την “R” έκδοση από το standard μοντέλο.

Mε απόδοση 50 ίππων από το υγρόψυκτο ηλεκτρικό μοτέρ και βάρος 117 κιλών, το MX-R της Alta, ανταγωνίζεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, τα 350άρια MX 4T. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για την απόδοση, ECO, Sport, Performance και Overlocked, που μεταβάλλουν αντιστοίχως και τα χαρακτηριστικά της ισχύος.

 Η ρύθμιση ECO, είναι ιδανική για δασικές διαδρομές και light enduro, με την αυτονομία να ξεπερνά τις 4 ώρες, ενώ στο άλλο άκρο, η ρύθμιση Overlocked, αφορά αγωνιστική χρήση, με την αυτονομία να είναι μόλις 25 λεπτά, όσο διαρκεί δηλαδή και ένας σκέλος MX αγώνα.    

 Η σημαντικότερη βελτίωση, είναι η διαχείριση των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται σε αγωνιστική χρήση, κάτι για το οποίο η Alta έχει φροντίσει με κάποιες “εσωτερικές” αλλαγές στο ηλεκτρικό μοτέρ, χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόθεση της Alta, ήταν η δημιουργία ένός καθαρόαιμου αγωνιστικού μοντέλου, με το οποίο θα μπορούν αγωνιζόμενοι να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα, αντιμετωπίζοντας στα ίσα, τις μοτοσυκλέτες με θερμικούς κινητήρες.

Υπενθυμίζουμε ότι μοτοσυκλέτες της Alta, είναι οι πρώτες ηλεκτροκίνητες που έχουν πετύχει νίκες σε αγώνες MX και Enducross εθνικού επιπέδου στις ΗΠΑ, απέναντι σε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η τιμή του MX-R είναι 12.000 δολάρια και περισσότερα για αυτό, μπορείτε να βρείτε στο site της Alta.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon