Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:15

Ένα Honda MSX125 με κοφτερά δόντια και ηλεκτροκινητήρα 50 hp - Βίντεο

Παίρνουμε ένα ηλεκτρικό μοτέρ και τη μπαταρία από ένα Alta Motors Reshift, μοντάρουμε το συνολάκι σε ένα Honda MSX125 και ιδού ένα μοτοσυκλετάκι 50 ίππων

Ας μην ξεκινήσουμε με ερωτήσεις κενές περιεχομένου, όπως “γιατί”. Η απάντηση είναι πάντα προφανέστατη: γιατί μπορεί. Στην περίπτωσή μας το υποκείμενο της παραπάνω πρότασης είναι ο Αμερικανός moto vlogger που ακούει στο εύγλωττο όνομα Electrobraap, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για την εν λόγω μετατροπή.

Ουσιαστικά, ο άνθρωπος είχε το ηλεκτρικό μοτέρ από ένα Reshift MXR της Alta Motors – η οποία έκλεισε λόγω οικονομικών δυσχερειών τον Οκτώβριο 2018 – και απλά κάποια στιγμή αναρωτήθηκε πώς θα ήταν αν έβαζε την κινητήρια μονάδα των 50 ίππων και 6 χιλιογραμμόμετρων ροπής στο μικρό μοτοσυκλετάκι της Honda – γνωστό ως Grom στις ΗΠΑ ή MSX125 στα μέρη μας.

Με την πολύτιμη συνδρομή των μηχανικών της MSC Performance, το πάντρεμα των δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων έγινε πραγματικότητα, προστέθηκε ένα θηριώδες πίσω γρανάζι που είναι μεγαλύτερο από τη 12άρα ζάντα του μικρού Honda, βαπτίστηκε Electrom (προφανώς συγχωνεύοντας τις λέξεις Electric και Grom) και το αποτέλεσμα βγήκε στον δρόμο για δοκιμή.

Χωρίς άλλες χρονοτριβές, δείτε τι συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί.

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 13:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube