.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 19:45

BMW F 850 GS Adventure 2019 - Το φωτογραφίσαμε στην Ελλάδα!

 

Δοκιμάζεται στη χώρα μας 

To πρώτο σετ κατασκοπευτικών φωτογραφιών της νέας F 850 GS Adventure του 2019 είναι γεγονός, και μάλιστα, τραβηγμένο από το BIKEIT, στην Ελλάδα!

spy bmw adv 850 bikeit 3

Την χώρα μας επέλεξαν απ' ότι φαίνεται οι δοκιμαστές της BMW προκειμένου να οδηγήσουν και να εξελίξουν την νέα Adventure έκδοση της BMW F 850GS που έχει ήδη παρουσιαστεί - και δεν έχει κυκλοφορήσει βέβαια επίσημα.

spy bmw adv 850 bikeit 5

Το καλό κλίμα, οι απέραντοι χωματόδρομοι και η ελευθερία κινήσεων στην χώρα μας, που ταιριάζει γάντι σε μία adventure μοτοσυκλέτα, ταιριάζει άριστα και στις ανάγκες εξέλιξης μίας μοτοσυκλέτας σαν και αυτή.  Έτσι, πέντε F 850GS Adventure βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αττική και γυρνούν από την Πεντέλη μέχρι την Λαυρεωτική, με τους δοκιμαστές να οδηγούν και να συλλέγουν δεδομένα.

spy bmw adv 850 bikeit 8

Πετύχαμε τις δύο από αυτές τις οποίες και φωτογραφίσαμε, και ψάξαμε να βρούμε τις διαφορές σε σχέση με την νέα F 850GS, στην οποία και φυσικά θα βασίζεται.

Καταρχάς, το fairing με το ''φτεράκι'' μπροστά, παραμένει ίδιο, αλλά η ζελατίνα είναι διαφορετική, πιο φαρδιά στο και με περισσότερη καμπύλη στο άνω μέρος - λογικά θα είναι και ρυθμιζόμενη, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε. Στα πλαϊνά της έχουν τοποθετηθεί  wind deflectors, για απομάκρυνση του αέρα από το σώμα και τα χέρια, όπως έχουμε δει στην R 1200GS Adventure.

spy bmw adv 850 bikeit 12

 Ίδιο παραμένει και το φωτιστικό σώμα LED με την απλή F 850GS. Βασική διαφορά, το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ρεζερβουάρ, που εκτείνεται πλέον μέχρι τα πλαϊνά του ψυγείου, και δείχνει ομοιογενές με τον όγκο του να δένει όμορφα με το σύνολο.

spy bmw adv 850 bikeit 14

Καλύπτεται από ένα ενιαίο καπάκι, προφανώς για προστασία. Να θυμίσουμε ότι στην F 800GS Adventure το ρεζερβουάρ βρισκόταν στο πίσω τμήμα,  όπου εξείχε, μιας και το κύριο ρεζερβουάρ βρισκόταν κάτω από τη σέλα. Επίσης, στην προηγούμενη F 800GS Adventure, οι βαλίτσες ήταν διαφορετικές, ενώ τώρα, πιθανότατα θα μοιράζονται τις ίδιες με το 1200. Η σέλα παραμένει ίδια με της απλής έκδοσης, η αλουμινένια σχάρα δείχνει μεγάλη για δεσίματα ή τοποθέτηση βαλίτσας.

spy bmw adv 850 bikeit 4

Στις μοτοσυκλέτες προπαραγωγής που πετύχαμε, είχαν τοποθετηθεί αρκετά μεγάλα προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα, ενώ η ποδιά δείχνει ίδια με της απλής έκδοσης.

spy bmw adv 850 bikeit 15

Υπήρχε διπλό stand και προβολάκια ομίχλης, αλλά και quick sifter, για γρήγορη αλλαγή σχέσεων χωρίς συμπλέκτη, ενώ είναι άγνωστο αν κάτι απ' όλα αυτά ανήκει στον standard ή extra εξοπλισμό.

spy bmw adv 850 bikeit 16

Στο αμορτισέρ διακρίνεται ο μηχανισμός ρύθμισης της ανάρτησης με το σύστημα ESA, κάτι που δεν ξέρουμε αν υπάρχει και στο μπροστινό σύστημα - στην προηγούμενη έκδοση F 800GS Adventure, η ESA λειτουργούσε μόνο στο αμορτισέρ, ενώ το μπροστινό σύστημα δεν διέθετε ρυθμίσεις.

spy bmw adv 850 bikeit 6

Η μοτοσυκλέτα με το μαύρο χρώμα, την απουσία του σήματος της BMW αλλά ξεκάθαρο το σήμα GS στα fairing, είναι πολύ κοντά σε μοντέλο παραγωγής, και αν είμαστε τυχεροί, θα την πετύχουμε ξανά στο δρόμο μας!

Tέλος, σε ότι αφορά στην ιπποδύναμη, η "απλή" έκδοση του F 850 GS έχει ισχύ 95 ίππων (8.250 σ.α.λ.), οπότε το πιθανότερο είναι αυτή η τιμή να μεταφερθεί αυτούσια και στο Adventure, το οποίο με τα χαρακτηριστικά που φάινεται να διαθέτει, μπορεί να προσελκύσει πολύ κόσμο από κάθε κατηγορία των Adv. μοτοσυκλετών.

 

Στην ξεχωριστή ενότητα, μπορείτε να δείτε όλα τα καρέ που καταφέραμε να πάρουμε  

Φωτογραφίες Spy ΒΜW F 850 GS Adventure

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 19:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon