.
Κατηγορία Mahidra
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 12:15

Η JAWA επιστρέφει!

 

Με νέο “ρετρό" μοντέλο 350 κ.εκ. 4Τ

 

 

Η γνωστή τσέχικη JAWA που όλη την θυμόμαστε από τα ανατολικού μπλοκ αισθητικής 2Τ μοντέλα της, ετοιμάζεται για την επανείσοδο της στην ευρωπαϊκή αγορά, με ένα τετράχρονο μοντέλο 350 κ.εκ.

Όταν όλοι οι υπόλοιποι σχεδιάζουν ρετρό μοντέλα από την αρχή, αντιγράφουν ή ψάχνουν τα αρχεία τους για να θυμηθούν ξεχασμένες φόρμες, η JAWA, που ανήκει πλέον στην ινδική Mahindra & Μahindra, απλά βάζει έναν τετράχρονο κινητήρα στο μοντέλο της που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσε ως δίχρονο και ξεμπερδεύει!

Περίπου δηλαδή, καθότι το νέο 350άρι με Euro4 κινητήρα που κατασκεύασε η συμπαθέστατη εταιρεία, μοιάζει πολύ με το 2Τ RE 350 αλλά τις έχεις τις αισθητικές αλλαγές του και –αντικειμενικά- είναι κουκλί!

Το μοτέρ, κατασκευάζεται από την κινεζική Shineray (μέχρι στιγμής εμπλέκονται Τσεχία – Ινδία – Κίνα, αυτό σημαίνει παγκοσμιοποίηση!) και βασίζεται στα σχέδια ενός παλιότερου κινητήρα της Honda – άγνωστο ποιου ακριβώς. Πρόκειται για ένα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο και ψεκαστό μηχανικό σύνολο, με μονό επί κεφαλής εκκεντροφόρο, που αποδίδει 26 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και 3,2 kg-m ροπής στις 4.750 σ.α.λ.

Η ροπή αυτή σίγουρα θα είναι απαραίτητη, καθότι το κιβώτιο είναι τεσσάρι, ενώ η τελική ταχύτητα, σύμφωνα με την JAWA, αγγίζει τα 120 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά στα φρένα, μπροστά έχει τοποθετηθεί μονό δισκόφρενο διαμέτρου 305 χλστ. το οποίο ελέγχεται από ABS (απαραίτητη προϋπόθεση βάση Euro4 για μηχανοκίνητα δίκυκλα μεγαλύτερα των 125 κ.εκ.), ενώ πίσω, υπάρχει ταμπούρο 160 χλστ.

Τέλος, οι τροχοί είναι διαμέτρου 19 και 18 ιντσών μπροστά και πίσω αντιστοίχως, το κενό βάρος ανέρχεται στα 154 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17 λίτρων.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 12:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon