.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 07:25

Benda LFR 700 – Κινέζικο, supersport και… διαστημικό!

Η –όχι και τόσο γνωστή στη χώρα μας- Benda, παρουσίασε το 3ο της «μεγάλο» μοντέλο, δείχνοντας τις προθέσεις των Κινέζων για παραπάνω κυβικά.

Το Benda LFR 700 είναι το 3o μοντέλο της Benda στην πλατφόρμα των 700 κυβικών, με τον κινητήρα να είναι κλώνος του αντίστοιχου τετρακύλινδρου 650 της Honda στα 676 cc αλλά και τους 94 ίππους. Το LFR 700 έρχεται μετά το power cruiser, LFC 700 και το γυμνό LFS 700.

LFR_3.jpg

Πρόκειται για το 3ο «μεγάλο» μοντέλο της Κίνας, μιας και εκεί όλα τα μοντέλα πάνω από 400 κυβικά μετρούν ως «μεγάλη μοτοσυκλέτα» και βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των επιδόσεων. Πέρα από την.. τάση αντιγραφής στους κινητήρες, το LFR 700 ενσαρκώνει άλλη μια τάση στην Κίνα, που δεν είναι άλλη από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, θυμίζοντας –λίγο- και ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας.

LFR_4.jpg

Κατά τα άλλα, το Benda LFR 700 βασίζεται στο υβριδικό πλαίσιο από χάλυβα και αλουμίνιο του LFS 700. Το κεντρικό, σωληνωτό πλαίσιο σε εντυπωσιακό κίτρινο χρώμα συμπληρώνεται από τμήματα από αλουμίνιο για τον άξονα του ψαλιδιού, το οποίο επίσης είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το ψηλό πίσω μέρος με το μίνιμαλ σελάκι του επιβάτη φαίνεται να βασίζεται σε μια ατσάλινη κατασκευή.

LFR_1.jpg

Πίσω στα του κινητήρα, συναντάμε ένα τετρακύλινδρο σύνολο με χωρητικότητα στα 676 κυβικά, μέγιστη ροπή περί τα 6 κιλά και ισχύ 94 ίππων. Οπτικά και πιθανότατα τεχνικά, θυμίζει τον γνωστό και δοκιμασμένο κινητήρα της οικογένειας των μεσαίων CB της Honda. Εντωμεταξύ, ο κινητήρας της Benda είναι κατά 1,5 ίππο και 1 Nm πιο αδύναμος από εκείνο της Honda, κάτι μάλλον ανεπαίσθητο στην πραγματική ζωή. Στα του εξοπλισμού και στο πρωτότυπο μοντέλο έστω, οι Κινέζοι δεν έκαναν τσιγγουνιές, μιας και τα φρένα της Brembo είναι κορυφαία και συγκεκριμένα της σειράς Stylema.

LFR_2.jpg

Στο φλέγον ερώτημα για το αν θα δούμε ποτέ το LFR 700 στα μέρη μας, η απάντηση είναι πως θα ήταν δυνατό για την Benda να φέρει το LFR 700 στην Ευρώπη. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο κινητήρας και το ABS είναι κατάλληλα για αναγνώριση και το «αδερφάκι» του, LFC 700, διατίθεται ήδη στην Αυστρία, με 98 ίππους και τιμή στις 11.990 ευρώ. Στην πραγματικότητα βέβαια, κοιτάξτε προς πιο ρεαλιστικές προτάσεις..

Πηγή: motorradonline.de

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon