.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 09:35

Michelin – Νέα «βιώσιμη» σειρά ελαστικών σε 2 χρόνια

Τα ελαστικά θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά σε ποσοστό έως 58%.

Η Michelin γιόρτασε πρόσφατα, τα 60 χρόνια του εργοστασίου της στο Cuneo της Ιταλίας και, επάνω σε αυτή την περίσταση, παρουσίασε νέες σειρές ελαστικών της, με έμφαση στην φιλικότητα προς το περιβάλλον. Στόχος της Michelin είναι να μειώσει τους ρύπους σε κάθε στάδιο της παραγωγής και της χρήσης των ελαστικών, με απώτερο σκοπό την πλήρη εκμηδένιση τους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ρεπορτάζ, οι πρώτες σειρές των νέων, βιώσιμων ελαστικών της Michelin θα παρουσιαστούν μόλις σε 2 χρόνια, το 2025, πιθανότατα για την αγορά του αυτοκινήτου η οποία εξελίσσεται σε πολύ απαιτητική, λόγω της ηλεκτροκίνησης και άλλων απαιτήσεων της. Οι νέες σειρές θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα και «βιώσιμα» υλικά, σε ποσοστά από 45% έως 58% - τα υλικά αυτά, περιλαμβάνουν φυσικές πρώτες ύλες, carbon black από ανακυκλωμένα ελαστικά, βιολογικής προέλευσης έλαια και ρητίνες, ανακυκλωμένο ατσάλι για τα «λινά» και silica από ρύζι!

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι στην κατηγορία αγώνων MotoE, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα αγωνιστικά ελαστικά είναι ήδη ανακυκλωμένα σε ποσοστό 40%. Μένει τώρα να δούμε, τι θα σημάνει για τις παγκόσμιες αγορές, η είσοδος στην εποχή των «βιώσιμων» ελαστικών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 09:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon