.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 19:36

Η ζωή των βενζινοκινητήρων μπορεί να συνεχιστεί και μετά το 2035!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και αυτή τη φορά ίσως είναι για καλό με την πρόταση τους έναντι της επικείμενης απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035 και μετά.

Όπως αναφέρει το motorcyclenews.com, η ΕΕ προτείνει μια εξαίρεση από την απαγόρευση, η οποία αφορά μια σειρά νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης που θα επιτρέψει σε οχήματα που λειτουργούν με τα λεγόμενα e-fuels να πωλούνται και μετά το 2035. Και αυτό με πηγή το Reuters.

Η κίνηση έρχεται αφότου η γερμανική κυβέρνηση αντιτάχθηκε στα σχέδια για τον τερματισμό της πώλησης νέων οχημάτων βενζίνης και ντίζελ μετά το 2035. Το Reuters αναφέρει ότι το νέο σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία οχημάτων που θα μπορεί να λειτουργεί μόνο με e-fuels και θα πρέπει να διαθέτει τεχνολογία που να εμποδίζει τη λειτουργία του με παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι μοτοσυκλέτες θα συμπεριληφθούν στην απαγόρευση της βενζίνης και του ντίζελ στην ΕΕ, η παραπάνω είδηση μας δίνει μια κάποια παραπάνω.. ασφάλεια.

Περί eFuels

Η παραγωγή eFuel βασίζεται στην εξαγωγή υδρογόνου. Αυτό συμβαίνει μέσω μιας διαδικασίας ηλεκτρόλυσης που διασπά το νερό (π.χ. θαλασσινό νερό από μονάδες αφαλάτωσης) στα συστατικά του, υδρογόνο και οξυγόνο. Για αυτή τη διαδικασία και τα περαιτέρω βήματα παραγωγής, απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια.

Σε ένα δεύτερο βήμα της διαδικασίας με τη βοήθεια της σχετικής διαδικασίας σύνθεσης (Fischer-Tropsch, σχεδιάγραμμα άνωθεν), το υδρογόνο συνδυάζεται με CO2 που εξάγεται από τον αέρα και μετατρέπεται σε υγρό φορέα ενέργειας και εγένετο το eFuel. Υπό υψηλή πίεση χρησιμοποιώντας καταλύτη, το υδρογόνο συνδέεται με το CO2. Επειδή η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρονικών καυσίμων, η διαδικασία είναι γνωστή ως διαδικασία μετατροπής ενέργειας σε υγρό. Κάπως έτσι, η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε συνθετικό υγρό που αποθηκεύεται εύκολα και μεταφέρεται εύκολα.

Μετά την επεξεργασία σε διυλιστήρια, αυτό το eFuel μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορες μορφές, όπως eβενζίνη, eDiesel, eκηροζήνη και eαέριο κτλ Μπορεί μάλιστα να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά καύσιμα. Επιπλέον, τα eFuels μπορούν να αναμειχθούν με συμβατικά καύσιμα σε οποιαδήποτε αναλογία. Οι υπάρχουσες υποδομές εφοδιαστικής, διανομής και ανεφοδιασμού, όπως δεξαμενές, βυτιοφόρα, αγωγοί και σταθμοί ανεφοδιασμού, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, επομένως βλέπουμε τη μεγάλη ευκαιρία που αχνοφαίνεται στο βάθος του ενεργειακού τούνελ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon