.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 09:50

ΗΠΑ – Απίστευτη πρόταση εξαναγκαστικής δωρεάς οργάνων αν δε φοράς κράνος!

ΟΚ, ίσως δεν έχεις εγκέφαλο αν δεν φοράς κράνος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έδωσες συγκατάθεση να σου πάρουν τα υπόλοιπα όργανα αν σκοτωθείς…

Ένα θέμα που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις μας έρχεται από την Αμερική και, πιο συγκεκριμένα, από την πολιτεία του Connecticut. Πριν λίγα 24ωρα, ο γερουσιαστής της πολιτείας Martin M. Looney, σκαρφίστηκε την πρόταση υπ’ αριθμόν 96, η οποία αναφέρει στον τίτλο της: «Η καθιέρωση του τεκμηρίου ότι οι άνθρωποι που σκοτώνονται σε ατύχημα με μοτοσυκλέτα, οδηγώντας χωρίς κράνος, επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων».

Το κυρίως κείμενο της πρότασης είναι εξαιρετικά μικρό, ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας τον τίτλο της και σε κάνει να απορείς, αν ο κ. Looney έκανε αυτή την πρόταση απλά για να πάρει δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες…

Πολύ έντονες οι αντιδράσεις της AMA και της κοινής γνώμης

Η δωρεά οργάνων δεν είναι κάτι αστείο και προφανώς είναι ένα θέμα πλήρως προσωπικό για τον κάθε άνθρωπο, που κανένας τρίτος δεν έχει δικαίωμα να πάρει στα χέρια του. Η Αμερικανική Ένωση Μοτοσυκλετιστών (AMA) έκανε δηλώσεις καταδικάζοντας την αμφιλεγόμενη «πρόταση νόμου»:

«Η πρόταση αυτή δείχνει μια χαρακτηριστική αδιαφορία για το  μοτοσυκλετιστικό κοινό. Η δωρεά οργάνων είναι μια ευγενής αρετή που σώζει ζωές σε τακτική βάση σε ολόκληρη την χώρα, αλλά η απόφαση να γίνεις δωρητής είναι βαθιά προσωπική και αυτό είναι κάτι που αυτή η πρόταση θέλει να πάρει από τους μοτοσυκλετιστές. Όχι απλά είναι μια προσβλητική πρόταση, αλλά επίσης παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία όσων η πίστη αποτρέπει την δωρεά οργάνων μετά θάνατον, και είναι επίσης μια ξεκάθαρη παραβίαση της αυτοδιάθεσης του σώματος κάθε Αμερικανού πολίτη». Νομίζουμε ότι η ανακοίνωση της AMA τα λέει όλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 09:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon