.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 07:36

Suzuki – Έρχεται εμπλουτισμός της γκάμας με ηλεκτρικά μοντέλα

Η Suzuki ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εισαγωγή ηλεκτρικών μοντέλων στη γκάμα της, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό δίτροχο να αναμένεται το 2024.

Η εταιρεία από το Hamamatsu είναι ο τελευταίος εκ των «Big Four» που προχώρησε σε λεπτομέρειες για τα πλάνα της περί ηλεκτροκίνησης, αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Μεταξύ των πρώτων προσπαθειών της θα είναι πιθανότατα μια ηλεκτρική έκδοση του σκούτερ Burgman, ενός μοντέλου που βρίσκεται υπό εξέλιξη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αν και η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται και μια «μικρή έως μεσαία μοτοσυκλέτα» έως το 2024.

«Για μοτοσυκλέτες μικρού και μεσαίου μεγέθους, που χρησιμοποιούνται για καθημερινές μεταφορές, όπως μετακίνηση στη δουλειά, στο σχολείο ή στα ψώνια, θα παρουσιάσουμε ένα EV με μπαταρία το 2024. Σκοπεύουμε να λανσάρουμε 8 μοντέλα έως το 2030 με αναλογία ηλεκτρικών μπαταριών 25%. Για μεγάλες μοτοσυκλέτες για λόγους αναψυχής, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Suzuki για επίτευξηουδετερότητας άνθρακα έως το 2050 στην Ευρώπη και στην Ασία (2070 στην Ινδία).

suzel23.jpg

Εντωμεταξύ, άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές όπως η Yamaha, έχει ήδη καταφέρει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικά scooter όπως τα E01 και Neos, ενώ και η Kawasaki θα είναι πρώτη με ένα EV πλήρους μεγέθους όταν λανσάρει αργότερα το μικρό roadster που «μιμείται» το Z125, εντός ενδεχομένως του τρέχοντος έτους. Τέλος, η Honda σχεδιάζει να έχει 10 ηλεκτρικά μοντέλα στο δρόμο μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων δύο μοτοσυκλετών πλήρους μεγέθους με το χαρακτηρισμό «Fun EV».

Η υπόσχεση της Suzuki για την ηλεκτρική ενέργεια έρχεται σε συνδυασμό με τα σχέδια για της για «κανονικές» μοτοσυκλέτες, καθώς η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα τα πολυαναμενόμενα GSX-8S και V-Strom 800DE – τους διαδόχους των SV650 και V-Strom 650 - ενώ υπενθυμίζουμε πως πήρε και την έξοδο από το MotoGP, επικαλούμενη σχέδια για διοχέτευση κεφαλαίων σε «έργα βιωσιμότητας».

Όσο για την εικόνα στο άνοιγμα, είπαμε να γίνουμε λίγο «βλάσφημα υπερβολικοί». Αν άλλωστε βλέπατε ένα ηλεκτρικό Hayabusa με τις δέουσες επιδόσεις και τις τεχνολογικές λύσεις από τον κόσμο του MotoGP, δε θα λέγατε όχι, σωστά; Όσο για το πρασινάκι, ας όψονται τα κλισέ της οικολογίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 08:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon