.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 11:22

Kawasaki – Αποκάλυψη για ηλεκτρικό και υβριδικό μοντέλο στη Suzuka

Ο 8ωρος αγώνας αντοχής της Suzuka το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν και ο τόπος αποκάλυψης της δουλειάς των τελευταίων ετών των Ιαπώνων.

Έχουμε δει πως η Kawasaki ψάχνει τον ηλεκτρικό της δρόμο, ο οποίος περιλαμβάνει στη διαδρομή του και υβριδισμό ηλεκτρικού με θερμικό κινητήρα. Η πρώτη στάση αναφέρει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σαν μοντέλο του 2023, ισοδύναμη εκείνης των 300 κ.εκ.

kaw2.jpg

Στη Suzuka, είδαμε ωστόσο και αυτό αλλά και ακόμα ένα μοντέλο να κάνουν ένα πέρασμα επίδειξης, με τις κινήσεις αυτές να αποτυπώνονται από το Ιαπωνικό Autoby. Η πρώτη μοτοσυκλέτα που είδαμε είναι η αμιγώς ηλεκτρική, θυμίζει Ζ250 και ενδεχομένως θα δει τα γυμνά της σημεία να ντύνονται μερικώς, ώστε ο μηχανικός της κόσμος να μην είναι τόσο εκτεθειμένος.

kaw3.jpg

Το εντυπωσιακότερο ωστόσο, ήταν ένα άλλο μοντέλο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι Ιάπωνες. Μια υβριδική μοτοσυκλέτα στην οποία συνυπάρχουν ηλεκτροκινητήρας και βενζινοκινητήρας. Τα υβριδικά οχήματα βέβαια δεν είναι κάτι ρηξικέλευθο, στην περίπτωση των μοτοσυκλετών όμως, το χωροταξικό είναι ένα μείζον πρόβλημα.

kaw5.jpg

Σε ένα δίτροχο δηλαδή, η συνύπαρξη των δυο τεχνολογιών -αντίθετα από τα αυτοκίνητα- βγάζει αμφότερων το χειρότερο χαρακτήρα, με παραπάνω βάρος και μειωμένη αυτονομία που συνδυάζονται με μικρούς και αδύναμους κινητήρες. Οι άνθρωποι της Kawasaki όμως, φαίνεται πως κατάφεραν και χώρεσαν στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας το πακέτο των μπαταριών, αντισταθμίζοντας το βάρος αυτό μεγαλώνοντας την απόσταση του πίσω τροχού. Όλα αυτά διατηρώντας έντονα τη σχεδιαστική φόρμα του Η2, με ξεκάθαρες πινελιές από τα μικρομεσαία μέλη της γνωστής οικογενείας των Ninja.

kaw4.jpg

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δυο μοντέλων είναι άγνωστα, μοιάζουν ωστόσο έτοιμα για παραγωγή, επομένως είναι μάλλον θέμα χρόνου η γνωστοποίηση τους. Εντωμεταξύ, ίσως η Kawasaki είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους της, έχοντας βρει μια άμεση απάντηση στην τρέχουσα, μικρή αυτονομία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Όπως και να έχει πάντως, το πράγμα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, ειδικά παρακολουθώντας το video του Autoby, στο οποίο ο απόκοσμος ήχος του ηλεκτροκινητήρα μετατρέπεται εν κινήσει σε ένα μικρό, βενζινοκίνητο βρυχηθμό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon