.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 13:30

Suzuki Burgman – Ιαπωνικές πατέντες για την ηλεκτρική έκδοση

Η μετεξέλιξη του Burgman σε όχημα μηδενικών ρύπων αποτυπώνεται σε σχέδια πατεντών της Suzuki που κατατέθηκαν στην πατρίδα της.

Όταν η Suzuki παρουσίαζε στο Tokyo Motor Show του 2009 το πρωτότυπο Burgman Fuel Cell ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας ακόμη δεν είχε ιδέα περί ηλεκτροκίνησης και των κοσμογονικών αποφάσεων που αργότερα θα λαμβάνονταν για να επιβάλλουν το τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης στο κοντινό μέλλον.

Το πρωτότυπο παρέμεινε μόνο πρωτότυπο για περισσότερο από μια δεκαετία και όταν ξανακούσαμε για κάποιας μορφής ηλεκτροκίνητο δίκυκλο από τη Suzuki ήταν πάλι για το Burgman, μόνο που αυτή τη φορά ήταν ηλεκτρικό με μπαταρίες και δοκιμαζόταν στην Ινδία.

Από το 2020 έχουμε δει φωτογραφίες του ηλεκτρικού σκούτερ που βασίζεται στο κορμί του Burgman 125 να εξελίσσεται στην Ινδία, ωστόσο η μόνη άλλη σχετική είδηση που βγήκε από το Hamamatsu πρόσφατα αποκάλυπτε πως το ηλεκτρικό Burgman αναμένεται να καθυστερήσει άλλα δύο χρόνια ώσπου να φτάσει στην παραγωγή.

eBurgman

Στο μεσοδιάστημα πάντως η Suzuki φαίνεται πως συνεχίζει την εξέλιξη, πατεντάροντας το σκούτερ της στην Ιαπωνία, με απρόσμενες λύσεις μάλιστα, όπως η αλυσίδα στην τελική μετάδοση.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος χαμηλά στο κέντρο και μεταδίδει κίνηση πίσω με κάτι που στα σχέδια μοιάζει αρκετά καθαρά με αλυσίδα, ενώ κάτω από τη σέλα βρίσκουμε τη μπαταρία του σκούτερ.

Από το σχέδιο δεν είναι καθόλου σαφές αν η μπαταρία είναι αφαιρούμενη ή όχι, πάντως η Suzuki μετέχει στην ομάδα των τεσσάρων Ιαπώνων κατασκευαστών που σχεδιάζει να ορίσει ένα κοινό πρωτόκολλο ανταλλάξιμων μπαταριών.

Πηγή: Cycle World

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon