.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 17:31

Suzuki Burgman Electric – Καθυστερεί η παρουσίασή του

Η Suzuki εξελίσσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στην Ινδία ένα ηλεκτρικό σκούτερ, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η άφιξή του θα καθυστερήσει σκοπίμως για άλλα δύο χρόνια.

Ενόσω οι μεγάλοι κατασκευαστές δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να τρέξουν να προλάβουν να είναι οι πρώτοι στην ηλεκτροκίνηση, πολλές μικρές εταιρείες ξεπηδούν ανά τον πλανήτη γεμίζοντας το κενό για όσους επιθυμούν να ανέβουν το τρένο των μπαταριών από νωρίς. Ειδικά στην Ασία τα μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα πόλης σημειώνουν ραγδαία ανάπτυξη, με Κίνα και Ινδία να πρωτοστατούν στη σχετική αγορά.

Η Suzuki τα τελευταία δύο χρόνια γνωρίζουμε πως εξελίσσει ένα ηλεκτρικό σκούτερ με το γνώριμο σουλούπι του Burgman στην Ινδία και θα περιμέναμε να το έχουμε δει στην αγορά ως τώρα. Αυτό ωστόσο δεν έχει συμβεί και οι νέες πληροφορίες που μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ θέλουν το όλο σχέδιο να έχει παγώσει προς το παρόν, με την προοπτική εμφάνισης του μοντέλου παραγωγής να απομακρύνεται για άλλα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Zigwheels επικαλείται συνομιλία με δύο υψηλότατα στελέχη της Suzuki Motorcycle India Pvt Ltd, τον διευθύνοντα σύμβουλο Satoshi Uchida και τον εκτελεστικό διευθυντή Devashish Handa, οι οποίοι φέρονται να αποκάλυψαν πως η τελική παρουσίαση του ηλεκτρικού Burgman απέχει δυο χρόνια ακόμη.

Ο δε λόγος που αναφέρουν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δήλωσαν πως ο χρόνος εξέλιξης του μοντέλου επιμηκύνθηκε λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που χαρακτηρίζουν το κλίμα της Ινδίας.

Το θέμα συνδέεται άμεσα με μια κουβέντα που έχει ανοίξει πρόσφατα στην Ινδία σχετικά με αρκετές περιπτώσεις ηλεκτρικών σκούτερ που πήραν φωτιά χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Αυτό ως τώρα έχει συμβεί σε μικρά σκούτερ των Ola, Okinawa και Pure EV (κατά το Zigwheels), κάτι που στάθηκε αφορμή για επίσημη έρευνα από την κυβέρνηση προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, πριν γεμίσει ο κόσμος ηλεκτρικά σκουτεράκια που θα μπορούσαν να πάθουν το ίδιο.

Μάλιστα μάθαμε πως και η Honda ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό επαγγελματικό σκούτερ Benly E και έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δοκιμών του στην Ινδία, ακριβώς για να διαπιστώσει την επίδραση της υψηλής ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας στις μπαταρίες του.

Πίσω απ΄ όλα αυτά βέβαια υπάρχει και μια δεύτερη συνιστώσα που ενδεχομένως να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Suzuki να καθυστερήσει το ηλεκτρικό της πλάνο. Ο λόγος για την πρόσφατη από κοινού δημιουργία της εταιρείας Gachaco από τους τέσσερεις Ιάπωνες κατασκευαστές δικύκλων με στόχο να θεσπίσει συγκεκριμένες κοινές προδιαγραφές για ανταλλάξιμες μπαταρίες και να αναπτύξει το ανάλογο δίκτυο σταθμών ανταλλαγής, γεγονός που σημαίνει πως η Suzuki (και όχι μόνο) έχει κάθε λόγο να περιμένει ώσπου αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon