.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 17:24

Yezdi – Μύλος με τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος

Ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε στην Classic Legends, θυγατρική της Mahindra, τη χρήση του ονόματος Yezdi.

Η Yezdi ήταν μια ιστορική κατασκευάστρια δικύκλων από την Ινδία την οποία αποφάσισε να αναβιώσει η Mahindra & Mahindra μέσω της θυγατρικής εταιρείας της, Classic Legends, στην οποία έχει υπαχθεί και η Jawa.

Το 2022 η Yezdi παρουσίασε μια γκάμα τριών νέων μοντέλων – Roadster, Scrambler και Adventure – βασισμένα στον μονοκύλινδρο κινητήρα 334 cc που φορούν και οι Jawa Perak και 42, ωστόσο στην πορεία προέκυψε ένα απρόβλεπτο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της Karnataka αποφάσισε πως η Classic Legends δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Yezdi, καθώς αυτό ανήκει ακόμη στη χρεωκοπημένη Ideal Jawa India Pvt. Ltd. Co.

Η εν λόγω εταιρεία σταμάτησε τη λειτουργία της το 1996 και έκτοτε βρίσκεται σε μια διαδικασία ρευστοποίησης. Στην πορεία η Classic Legends απέκτησε τα δικαιώματα της Jawa και επανεκκίνησε την παλαί ποτέ τσέχικη εταιρεία, ενώ πριν δύο χρόνια ανακοίνωσε και την επιστροφή της Yezdi στην Ινδία.

Στο μεταξύ ωστόσο ένας σύλλογος πρώην εργαζομένων της Ideal Jawa India προσέφυγε κατά της κίνησης αυτής, θεωρώντας πως το όνομα της Yezdi ανήκει ακόμη στα περιουσιακά στοιχεία της πρώην εταιρείας τους και θα πρέπει να ρευστοποιηθεί προκειμένου να καταβληθούν χρωστούμενα προς τους υπαλλήλους της.

Σε αυτό το αίτημα συμφώνησε τελικά το δικαστήριο, δικαιώνοντας την Ideal Jawa India, καθώς στην απόφασή του διατάσσεται η Classic Legends να σταματήσει αμέσως να εμπορεύεται μοτοσυκλέτες με το λογότυπο της Yezdi, ενώ της επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο.

Από την πλευρά της η Classic Legends δηλώνει πως θα εφεσιβάλλει την απόφαση και, μέχρι αυτή να εκδικαστεί, θα συνεχίσει κανονικότατα να παράγει και πουλά τη νέα γκάμα των Yezdi που παρουσίασε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 17:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon