.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 11:15

BSA Gold Star 650 – Καθυστέρηση στην παραγωγή

Η BSA ανακοίνωσε πως η πρώτη της νέα μοτοσυκλέτα θα είναι έτοιμη τον Μάιο για να διατεθεί στην αγορά.

Η αναβίωση της ιστορικής αγγλικής εταιρείας BSA επισημοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την αποκάλυψη του πρώτου νέου μοντέλου, του μονοκύλινδρου Gold Star 650, μετά από μισό αιώνα απουσίας από τα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα. Πίσω από τη νέα BSA βρίσκεται η ινδική εταιρεία, Classic Legends, θυγατρικό σχήμα του ομίλου Mahindra.

Οι Ινδοί έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά στήνοντας μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής στο Μπέρμινγκχαμ, κοντά στην ιστορική έδρα της εταιρείας στο Small Heath, και ομολογουμένως κατάφεραν σε πολύ λίγο χρόνο να έχουν σχεδόν ετοιμοπόλεμη τη νέα BSA.

Η είδηση σήμερα αφορά σε αυτό το “σχεδόν”, το οποίο αντικατοπτρίζει μια μικρή καθυστέρηση στα πλάνα της BSA, που αρχικά προέβλεπαν πως η διάθεση της Gold Star 650 θα ξεκινούσε από την Αγγλία τον Μάρτιο 2022, κάτι που δε συνέβη.

Έτσι εξέδωσαν μια σύντομη ανακοίνωση όπου εξηγούν ότι “σας ακούμε, θέλετε τη νέα Gold Star τώρα. Θέλετε να απολαύσετε κάθε μια από τις πρώτες μέρες της σεζόν με ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία. Και, φυσικά, το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο.

“Ωστόσο θέλουμε να προετοιμαστούμε και να το κάνουμε σωστά. Το μέγεθος του εγχειρήματος – η επανεκκίνηση όχι απλά μιας μοτοσυκλέτας, αλλά μιας ολόκληρης εταιρείας από το μηδέν – δεν είναι μια απλή διαδικασία.

“Μας πήρε τόσο καιρό η δημιουργία της νέας Gold Star, εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια σε κάθε βήμα, που αρνούμαστε να απογοητεύσουμε τη δουλειά μας και κυρίως εσάς, πατώντας το κουμπί της μίζας πρόωρα.

“Δουλεύουμε στο όριο για να έχουμε τη μοτοσυκλέτα έτοιμη για παραγωγή και να στήσουμε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Αγγλία. Πλέον πλησιάζουμε στον στόχο, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να αναμένονται στο αγγλικό μας δίκτυο τον Μάιο.

“Μείνετε μαζί μας ως το τελικό στάδιο αυτής της πορείας και σας υποσχόμαστε μια ολόκληρη ζωή με υπέροχες κοινές αναμνήσεις.”

 Όσον αφορά στην Ελλάδα, προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά πληροφορία που να συνδέει τη νέα BSA με κάποιο επιχειρηματικό σχήμα που θα την αντιπροσωπεύσει στη χώρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε πάντως να βρεθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon