.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 15:45

Αυστρία – Αγριεύει το κυνήγι της υπερβολικής ταχύτητας

Από προσωρινή έως και οριστική κατάσχεση του οχήματός του θα κινδυνεύει όποιος παραβιάζει τα όρια ταχύτητας στην Αυστρία εφόσον ψηφιστεί το σχετικό νέο νομοσχέδιο.

Την περασμένη Άνοιξη ένας νέος νόμος στην Αυστρία θέσπισε εξαιρετικά αυστηρές ποινές για όσους επιδίδονται σε επικίνδυνη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τις σούζες.

Φέρνοντας τους αναβάτες αντιμέτωπους με πρόστιμα που φτάνουν ως τα 10 χιλιάδες ευρώ, αλλά και απειλή για κατάσχεση των μοτοσυκλετών των παραβατών, πλέον οι μοτοσυκλετιστές στην πατρίδα της ΚΤΜ θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά πριν επιδοθούν σε τέτοιες δραστηριότητες.

Ωστόσο φαίνεται πως το κυνήγι της επικίνδυνης οδήγησης πρόκειται να αγριέψει ακόμη περισσότερο εφόσον οι προτάσεις της υπουργού Μεταφορών, Leonore Gewessler, μετουσιωθούν σε νόμο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως για υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας κατά έως 60 km/h στον αστικό ιστό και 70 km/h στους αυτοκινητοδρόμους θα επισύρουν κατάσχεση του οχήματος για δύο εβδομάδες.

Αν τώρα οι υπερβάσεις αυτές ξεπεράσουν τα νόμιμα όρια κατά 80 km/h στην πόλη ή 90 km/h στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και για επαναλαμβανόμενους παραβάτες, προβλέπεται οριστική κατάσχεση του οχήματος και δημοπράτησή του από το κράτος.

Αυτά, φανταζόμαστε, είναι μέτρα που θα γαρνιριστούν και με βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα.

“Είναι ένα σκληρό, μα απαραίτητο μέτρο,” δήλωσε η κα Gewessler σχετικά. “Αυτοί που δε θα έχουν πια αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα δε θα μπορούν να κάνουν υπερβολές.”

Προς το παρόν αυτό αποτελεί μια ιδέα του αυστριακού υπουργείου Μεταφορών, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να επισημοποιηθεί ως νόμος της χώρας σύντομα. Αν λοιπόν σκοπεύετε στο μέλλον να ταξιδέψετε οδικώς στην Αυστρία, καλό θα ήταν να έχετε ενημερωθεί σχετικά με τα ισχύοντα μέτρα στη χώρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 15:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon