.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 12:14

Αυστρία - €10.000 πρόστιμο και κατάσχεση για σούζες και παντιλίκια!

Η Αυστριακή κυβέρνηση έχει πάρει πολύ σοβαρά τα  «ινδιανιλίκια» πάνω σε δύο τροχούς. Πολλοί θα πουν ότι τα πρόστιμα και οι ποινές είναι εξοντωτικά. Μέχρι στιγμής ήταν δυνατή η αφαίρεση άδειας οδήγησης και τα πρόστιμα ήταν σε 3ψήφια ποσά για τους Αυστριακούς που έκαναν σούζες. Τα πράγματα αλλάζουν όμως, έτσι η σούζα κοστολογείται σε πρόστιμο €10.000 και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο, όπως να κατασχεθεί η μοτοσυκλέτα και σε σοβαρές παραβάσεις περί υπερβολικής ταχύτητας, η μοτοσυκλέτα να πουληθεί σε κρατικό πλειστηριασμό! 
 
Η Αυστριακή Ομοσπονδιακή Νομική Εφημερίδα της 13ης Μαΐου 2022 δείχνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά των "επικίνδυνων ελιγμών οδήγησης" στο μέλλον. Σύμφωνα με το νέο Άρθρο 102, βεβαιώνεται  πρόστιμο 10.000 ευρώ που μπορεί να οδηγήσει σε κατάσχεση του οχήματος, νόμος ο οποίος αποτελεί μέρος τροποποίησης του νόμου περί μηχανοκίνητων οχημάτων της χώρας. Η τροπολογία απαγορεύει επίσης τα σπιναρίσματα – φρεναρίσματα, ότι τέλος πάντων μπορεί να αφήσει λάστιχο στην άσφαλτο. 
 
Τον Μάιο του 2020, ένας μοτοσυκλετιστής προσπέρασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο όμως ήταν όχημα της αστυνομίας. Πήγαινε εντός πόλης με 100 χλμ./ώρα αντί για τα επιτρεπόμενα 60 χλμ./ώρα και οδηγούσε πάνω σε διπλή λωρίδα. Οι αστυνομικοί πήραν την άδεια οδήγησης από τον μοτοσυκλετιστή. Ο αναβάτης προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο (VwGH) κατά της 12μηνης αναστολής της άδειας οδήγησης και των πρόσθετων μέτρων εκπαίδευσης, αλλά έχασε.
 
Μεταξύ άλλων, το σκεπτικό ήταν ότι η συμπεριφορά του αναβάτη «είναι από μόνη της κατάλληλη για να επιφέρει ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες (...) και που οδηγεί αναπόφευκτα στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης (...)». Η VwGH αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε απόφαση του Σεπτεμβρίου 2018 (Ra 2017/02/0201), σύμφωνα με την οποία "η πλήρης δυνατότητα ελέγχου μιας μοτοσυκλέτας είναι εγγυημένη μόνο εάν και οι δύο τροχοί έρχονται σε επαφή με το δρόμο και ότι η ιδιαιτερότητα της μοτοσυκλέτας που ορίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο από τον νομοθέτη έρχεται σε αντίθεση με τη σκόπιμη οδήγηση μόνο στον πίσω τροχό. Ας έρθει μία βόλτα στην Ελλάδα ο αυστριακός νομοθέτης να ξεχάσει ότι ξέρει! 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 12:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon