.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 11:47

Η  γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με μοτοσυκλέτα περιπέτειας

Ποιος είναι αυτός που έχει ή σκοπεύει να πάρει μοτοσυκλέτα και δεν έριξε έστω και μια πρόχειρη ματιά σε χάρτες μακρινούς και ονειρεμένους; Κανείς ή ελάχιστοι πρέπει να είναι η απάντηση. Και ελάχιστοι εξίσου είναι αυτοί που ξεκίνησαν κάποτε να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όπως η Bridget McCutchen γεννήθηκε σε μια οικογένεια μοτοσυκλετιστών και ξεκινά ένα ταξίδι για να γίνει το νεότερο άτομο που γυρίζει όλον τον κόσμο. 
 
 
Η 22χρονη είναι από το Βόρειο Ουισκόνσιν και πήρε την πρώτη της μοτοσυκλέτα πριν από τρία χρόνια. Αυτό το ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα άλλο καθώς πρέπει να διανύσει μια ελάχιστη απόσταση 24.900 μιλίων (40.075 χλμ.) για να έχει κάνει τον γύρο του πλανήτη. Πριν ξεκινήσει αυτή την πρόκληση, η McCutchen είχε διανύσει την απόσταση από το Wisconsin μέχρι την Ουάσιγκτον. Αυτό είναι ένα ταξίδι 13 ωρών και 31 λεπτών, και απόστασης 871,2 μιλίων (1402 χλμ). Συνολικά 24.028,8 μίλια (38.673 χιλιόμετρα) λιγότερα από την απόσταση που πρέπει να διανύσει για να ολοκληρώσει την πρόκληση.
 
img-2430-1_orig.jpg
 
Αρχικά δεν είχε στο μυαλό της ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, αλλά μόλις έμαθε ότι θα είναι η νεώτερη αναβάτης που το έχει κάνει, η ιδέα της πραγματοποίησής του της καρφώθηκε στο μυαλό. Την ιδέα του ταξιδιού πρότεινε στην McCutchen ο μεγαλύτερος αδερφός της. "Μετά από λίγο, σκέφτηκα 'γιατί όχι;' Ο μόνος λόγος που δεν πίστευα ότι θα το έκανα ήταν επειδή το φοβόμουν," είπε στο CNN Travel. "Έλεγα στον εαυτό μου 'όχι'. Και τότε αποφάσισα να πω στον εαυτό μου 'Ναι'."
 
Εδώ είμαστε λοιπόν. "Σε ένα αυτοκίνητο, βρίσκεσαι σε μια φούσκα που κινείται στον κόσμο," είπε, "αλλά σε μια μοτοσυκλέτα υποκύπτεις σε όλα, καλώς ή κακώς. Τα αξιοθέατα, οι μυρωδιές, οι ήχοι. Όλα έχουν μεγαλύτερη σημασία για σένα. Είσαι εκτεθειμένος σε όλα και είναι πολύ πιο ελκυστικό. Είναι πιο οικείο."
 
img-2444-1.jpg
 
Το τρέχον ρεκόρ κατέχει ο 23χρονος Κέιν Αβελάνο και αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες ως κάτοχός του. Η McCutchen έλαβε συμβουλές από άλλους αναβάτες που είχαν προσπαθήσει να κάνουν τον γύρο του πλανήτη. Η McCutchen ξεκίνησε την περιπέτειά  της τον Αύγουστο και κατέγραφε τα ταξίδια της στο Instagram της. Υπάρχουν άλλοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να γίνει επίσημη εγγραφή στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες. Πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι με την ίδια μοτοσυκλέτα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της, δε μπορεί να μείνει σε μια τοποθεσία για περισσότερο από δύο εβδομάδες και πρέπει να διασχίσει τον ισημερινό από τη στεριά τουλάχιστον μία φορά στο ταξίδι της.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 12:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon