.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 11:16

Η τιμή της βενζίνης πέφτει αλλά όχι και στην αντλία

Έχουμε συνηθίσει ότι στραβό συμβαίνει να λέμε: «Αυτά μόνο εδώ γίνονται». Αλλά τελικά μάλλον γίνονται και αλλού. Όπως και στην Αγγλία όπου σύμφωνα με τη RAC Fuel Watch η τιμή της της βενζίνης μειώθηκε τον Νοέμβριο κατά μέσο όρο 6 πένες αλλά αυτό δεν το είδαν και οι καταναλωτές στα πρατήρια. 
Η RAC αναφέρει ότι η τιμή της βενζίνης από 165,96 πένες σε 159,88 πένες. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα, η πραγματική εξοικονόμηση στην αντλία θα έπρεπε να ήταν περίπου διπλάσια. Πτώση σημείωσε και το ντίζελ τον περασμένο μήνα, με τη μέση τιμή του λίτρου να πέφτει από 190,31 πένες. σε 183,87. Ο ιδιοκτήτης ενός μέσου οικογενειακού αυτοκινήτου εξοικονόμησε περίπου 3 λίρες το ρεζερβουάρ, με χωρητικότητα 55 λίτρων.
 
Η μικρή πτώση των τιμών είναι ευπρόσδεκτες από τους αυτοκινητιστές και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενδέχεται όμως να μην είναι τόσο σημαντικές όσο θα μπορούσαν να ήταν αν η πλήρης εξοικονόμηση είχε μεταφερθεί στους πελάτες. Το RAC εκτιμά ότι η χονδρική τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά περίπου 11 πένες το λίτρο τον Νοέμβριο, από 122,63 πένες. σε 111,53 και το πετρέλαιο ντίζελ μειώθηκε ακόμη περισσότερο, από 143 πένες σε 128 και ισοδυναμεί με εξοικονόμηση περίπου 15 πένες. 
 
Και όπως λένε χαρακτηριστικά οι Άγγλοι, η τιμή της βενζίνης στο πρατήριο πέφτει σαν το φτερό, ενώ θα έπρεπε να πέφτει σαν πέτρα. Συνεπώς το φαινόμενο όπου ο σεΐχης φτερνίζεται το πρωί και πριν μπει το μεσημέρι ο βενζινάς της γειτονιάς πάντα ενήμερος για την κατάσταση στα Αραβικά Εμιράτα αλλάζει τιμές, φυσικά προς τα πάνω, αλλά όταν η τιμή του βαρελιού πέφτει ο βενζινάς "δεν έτυχε να μάθει κάτι", δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
 
Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να πληρώνουμε «καπέλο» στις τιμές των καυσίμων χωρίς να νοιώθουμε οι αδικημένοι του πλανήτη. 
 
Πηγή: Visordown
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon