.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 11:52

Απόπειρα κλοπής μοτοσυκλέτας – 22 μήνες στον ιδιοκτήτη  - ελεύθεροι οι κλέφτες

Μπορεί το περιστατικό να εκτυλίχθηκε στην Αγγλία, αλλά καλό είναι να το έχει κανείς στο πίσω μέρος του μυαλού του για παν (μακριά από μας) ενδεχόμενο. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς 24 Hours in Police Custody 10 έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενο μεταξύ των μοτοσυκλέτιστών… για προφανείς λόγους.
Η εκπομπή επικεντρώνεται στον Άνταμ Γουάιτ, ο οποίος κυνήγησε τον Τέιλορ Μπένφορντ και τον Ράιαν Πολ, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στην ιδιοκτησία του για να του κλέψουν μια μοτοκρός μοτοσυκλέτα πριν τραπούν σε φυγή με άλλη μοτοσυκλέτα. Η καταδίωξη κατέληξε σε τρακάρισμα και ο White συνελήφθη και αργότερα καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού από επικίνδυνη οδήγηση, ενώ και οι δύο επίδοξοι κλέφτες αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Η αστυνομία του Bedfordshire δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό της αμέσως μόλις προβλήθηκε το επεισόδιο για να καθορίσει τη θέση της: «Η αστυνόμευση και το ευρύτερο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης διχάζουν τις απόψεις και αναμφίβολα το αποψινό επεισόδιο θα έχει κάνει ακριβώς αυτό. Ωστόσο, ένας από τους ρόλους που επιτελεί η αστυνομία είναι να διερευνήσει εάν έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα. Οι Τέιλορ Μπένφορντ και ο Ράιαν Πολ παραδέχθηκαν ένοχοι για την απόπειρα διάρρηξης, ενώ ο Άνταμ Γουάιτ κρίθηκε ένοχος από ένορκους. Έχοντας εξετάσει τόσο τα αποδεικτικά στοιχεία όσο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαπράχθηκαν τα ποινικά αδικήματα, ο δικαστής καταδίκασε τον White σε φυλάκιση 22 μηνών, ενώ έδωσε ποινή με αναστολή στους Benford και Paul, αναγνωρίζοντας ότι και οι δύο έφεραν ουσιαστική ευθύνη για τους τραυματισμούς τους. Οι αξιωματικοί μας εργάζονται απίστευτα σκληρά για να φέρουν τους εγκληματίες ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν λένε πάντα την πλήρη ιστορία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρξαν νικητές».
 
Υπήρξε μια έντονη και άμεση αντίδραση από ομάδες μοτοσυκλετιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να αμφισβητούν την προφανή διαφορά μεταξύ των τιμωριών. Το  GoFundMe έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τον White να ανακτήσει τα νομικά του έξοδα και έχει ήδη φτάσει τις 136 χιλιάδες £ με έναν δωρητή να δίνει 15.000 £. Η αστυνομία του Bedfordshire πρόσθεσε: «Αυτό το επεισόδιο είναι μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν συνέπειες».
 
Πηγή: MCN
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon