.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 11:42

Κινούμενα γραφικά σε μοτοσυκλέτες και δερμάτινες φόρμες από τη McLaren

Οι μηχανοκίνητοι αγώνες είναι κάτι σαν τους πολέμους. Όπως σε κάθε πόλεμο οι αντιμαχόμενες πλευρές ψάχνουν την τεχνολογία που θα δώσει το όπλο που θα φέρει τη νίκη, έτσι και στους αγώνες, οι οποίοι είναι ένα είδος ειρηνικού  πολέμου, η τεχνολογία, λόγω υψηλού ανταγωνισμού τρέχει πιο γρήγορα με στόχο βέβαια τη νίκη. Βέβαια οι πειραματισμοί και οι καινοτομίες δεν γίνονται μόνο επί σκηνής που αφορούν μόνο τις επιδόσεις. Τώρα η McLaren έφτιαξε οθόνες εύκαμπτες που προσαρμόζονται πάνω στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της F1, αλλά σύντομα θα μπαίνουν και στα φαίρινγκ των GP και στις δερμάτινες στολές των αγωνιζομένων. 
Στην προετοιμασία του Γκραν Πρι των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, η ομάδα της McLaren παρουσίασε μια νέα τεχνολογία με τη μορφή ψηφιακών οθονών που τοποθετούνται στρατηγικά στα μονοθέσια της. – επιτρέποντας στις διαφημίσεις να αλλάζουν ακόμα και όταν κυκλοφορούσαν στην πίστα. Αυτή η άσκηση θα μπορούσε κάλλιστα να προμηνύει το μέλλον για τη διαφήμιση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και οι εφευρέτες έχουν ήδη βάλει στόχο, τους αγώνες μοτοσικλετών.
Δεν είναι μόνο οι μοτοσυκλέτες που είναι πιθανό να καταλήξουν καλυμμένες με οθόνες, καθώς η βρετανική εταιρεία πίσω από την ιδέα εργάζεται επίσης σε τρόπους για να το ενσωματώσει και στις δερμάτινες φόρμες των αναβατών.
 
 Moving_graphics_on_bikes_and_leathers_04.jpg
 
Η Seamless Digital, η εταιρεία πίσω από τις οθόνες που χρησιμοποιούνται στα μονοθέσια της McLaren στο GP των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της Παρασκευής για το υπόλοιπο της σεζόν του 2022, είναι μέρος της Silverstone Paint Technology, η ίδια που σχετίζεται με μια άλλη εταιρεία - τη Silverstone Design Limited – η οποία έχει καταθέσει την αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το είδος της ευέλικτης οθόνης που εμφανίστηκε στα αυτοκίνητα McLaren F1 το 2022 και μπορεί να εφαρμοστεί και σε μοτοσυκλέτες  και σε δερμάτινες φόρμες αναβατών. Το θέμα είναι, φυσικά, να μπορούν να αλλάζου οι διαφημίσεις εν κινήσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπως οι μεταβαλλόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται συνήθως σε στάσεις λεωφορείων και κτίρια.
 
Η εφαρμογή της ιδέας σε ένα κινούμενο όχημα, και ιδιαίτερα στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου το ανθρακονήματα είναι το συνηθισμένο υλικό και κάθε γραμμάριο έχει σημασία, είναι ήδη ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και δείχνει την τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής διαφημίσεων με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι οθόνες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής λειτουργούσαν με μπαταρία, επομένως είναι απομονωμένες από το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και η McLaren άρχισε να τις δοκιμάζει στα τέλη του 2021 – αρχικά τις έκρυβε κάτω από βινύλιο για να αποφύγει την προσοχή – πριν από το επίσημο ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2022. Το σύστημα της McLaren, με μία οθόνη και στις δύο πλευρές του πιλοτηρίου, ζυγίζει μόλις 190 γραμμάρια συνολικά και χάρη στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας – το σύστημα είναι παρόμοιο με τις οθόνες e-ink που χρησιμοποιείται σε συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων – μπορεί να λειτουργήσει με πολύ μικρή μπαταρία. 
 
Moving_graphics_on_bikes_and_leathers_05.jpg
 
Στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, όπου οι μεγάλοι, επίπεδοι χώροι για διαφήμιση είναι ήδη σε προνομιακή τιμή, η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο πολύτιμη. Η εταιρεία Silverstone έχει ήδη αναγνωρίσει ότι οι μοτοσυκλέτες έχουν σημαντικά καμπύλα φέρινγκ και σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της οι εύκαμπτες οθόνες της μπορούν να προσαρμόζονται σε αυτές τις καμπύλες. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, σκοπεύει να εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία στα δέρματα, χρησιμοποιώντας τις εύκαμπτες οθόνες σε τμήματα που μοιάζουν με τσέπη, συγκρατώντας το δέρμα πίσω τους για να εξασφαλίσουν αντοχή στην τριβή. Οι οθόνες βρίσκονται πίσω από εύκαμπτα, διαφανή πλαστικά πάνελ (που υποδεικνύονται ως «42» στις εικόνες) ραμμένα στην επιφάνεια του δέρματος. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει μικρά πάνελ οθόνης στα μπράτσα του αναβάτη, με μεγαλύτερα στο στήθος και τους μηρούς και το μεγαλύτερο από όλα στο κάτω μέρος της πλάτης.
 
Moving_graphics_on_bikes_and_leathers_03.jpg
 
Στο ίδια τη μοτοσυκλέτα, τα πάνελ (με την ένδειξη «16» στα σχέδια) προβλέπονται στα πλαϊνά πάνελ, σε κάθε πλευρά της οθόνης, στο μπροστινό φτερό και στις πλευρές της ουράς.
 Αν και η διαφήμιση είναι ξεκάθαρα ο κύριος στόχος του συστήματος και παρέχει την προφανή διαδρομή για να αποδειχθεί κερδοφόρα η ιδέα και για τις δύο ομάδες που τη χρησιμοποιούν και για την εταιρεία που την κάνει, η ιδέα των οθονών σε αγωνιστικά ποδήλατα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, για παράδειγμα την τρέχουσα θέση του αναβάτη στον αγώνα για να γίνει πιο ξεκάθαρη η σειρά στους θεατές. Ανοίγει επίσης την πόρτα σε δυνατότητες όπως η ένδειξη της κατάστασης του αγώνα – για παράδειγμα, η ένδειξη εάν υπάρχει κόκκινη ή κίτρινη σημαία – με τρόπο που μπορεί να είναι πιο άμεσα σαφής στους αναβάτες. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά αν η αρχική δοκιμή του συστήματος από τη McLaren το 2022 μετατραπεί σε πιο μόνιμη υιοθέτηση το 2023, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν οι ομάδες αγώνων μοτοσυκλετών αρχίσουν να χτυπούν την πόρτα της Seamless Digital αμέσως μετά.
 
Πηγή: Bikesocial
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon