.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 08:31

R.I.P. Ken Block – Έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile!

Το 2023 ξεκίνησε με μια μεγάλη απώλεια για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Όπως αναφέρεται σε ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού, ο Block οδηγούσε το snowmobile του σε μια απότομη πλαγιά σε ορεινή περιοχή κοντά στη Γιούτα, όπου και έκανε προετοιμασίες για μια εκδήλωση με οχήματα χιονιού. Όταν το snowmobile του αναποδογύρισε καταπλακώνοντας τον, ο θάνατος του φέρεται να ήταν σχεδόν ακαριαίος, καθώς παρά την άμεση έκκληση της ομάδας του για βοήθεια, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και η ομάδα των Hoonigans με την ανακοίνωση τους να αναφέρει:

«Με βαθύτατη λύπη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block πέθανε σε ατύχημα με snowmobile σήμερα.
Ο Κεν ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος.
Θα μας λείψει απίστευτα.»

kbrip2.jpg

Ο Ken Block έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τα εντυπωσιακά infomercial video του, στα οποία οδηγούσε ακραία αυτοκίνητα προδιαγραφών rally και όχι μόνο, τα Gymkhana. Η δράση του 55χρονου Αμερικάνου είχε πολλές εκφάνσεις, με συμμετοχές σε αγώνες skateboard, snowboard, motocross, rally κ.α. Επίσης, ήταν συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας παπουτσιών DC, τα οποία ήταν και μέρος της όλης «κουλτούρας» της Gymkhana και των Hoonigan.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 08:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon