.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 11:59

Σε διάλογο η κυβέρνηση της Σκωτίας με τους μοτοσυκλετιστές για τις κλοπές δικύκλων

Η μοτοσυκλετιστική λέσχη Αγγλίας (MAG) Motorcycle Action Group συγκέντρωσε 1664 υπογραφές με στόχο την πιο δυναμική  αντιμετώπιση της αστυνομίας σχετικά με τις κλοπές μοτοσυκλετών. Η διαμαρτυρία της MAG έχει τίτλο «Καταδίωξη και τακτικές εμπλοκής», αφορά τους κλέφτες μοτοσυκλετών, αλλά και τις ποινές που δέχονται αυτοί όταν καταδικάζονται. Επίσης η MAG απαιτεί άλλες ποινές για τους κλέφτες οι οποίοι είναι οπλισμένοι, καθώς και για ομάδες που κλέβουν μοτοσυκλέτες με την απειλή βίας.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας αντέδρασε, αλλά δεν ήταν ακριβώς αυτό που οι μοτοσυκλετιστές περίμεναν. Οι αρμόδιοι εξέδωσαν έγγραφο το οποίο αναφέρεται σε αποτελεσματικές μεθόδους οι οποίες είναι διαθέσιμες στην Αστυνομία της Σκωτίας, όσον αφορά στην αποτροπή και μείωση των κλοπών μοτοσυκλετών. Στο κείμενο επίσης  περιγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταδίωξη οχημάτων, κάτι που δεν γίνεται εδώ και καιρό αφού οι αρμόδιοι θεωρούν ότι το ρίσκο που αναλαμβάνεται είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 
Ο επικεφαλής της Επικοινωνίας και Πολιτικής Εμπλοκής της MAG δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό όταν η απάντηση σε μια αναφορά που καλεί για αλλαγές, είναι απλά μία περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Και πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας ότι η επιχείρηση Soteria έχει λάβει τέλος».
 
Επρόκειτο για επιχείρηση της αστυνομίας του Ενδιμβούργου κατά την οποία ανακτήθηκαν 131 κλεμμένες μοτοσυκλέτες, συνολικής αξίας πάνω  από 600.000 λίρες Αγγλίας. «Το καλό είναι», συνέχισε ο Brown, «πως η αναφορά σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήσαμε και οι επαφές που έχουν γίνει με την Ασυνομία της Σκωτίας και άλλους υπεύθυνους οδήγησαν σε συνάντηση που θα  γίνει μαζί με τους αρμόδιους στο τέλος του Νοεμβρίου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πιο λεπτομερώς για δράσεις που θα έχουν πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα παρά για «πυροσβεστικές» δράσεις. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά τη συνάντηση, αλλά όλα δείχνουν ότι τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους». 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon