.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 10:53

Το Βέλγιο περνάει στον απόλυτο κυνισμό για να αποτρέψει τα τροχαία ατυχήματα.

Η επιτροπή οδικής  ασφάλειας του Βελγίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συνήθεις πρακτικές για την ασφάλεια στους δρόμους δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε. Έτσι υιοθετούν μία νέα στρατηγική για τους βέλγικους δρόμους, ώστε να αποτρέψουν τους οδηγούς από τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας. 

Μετά τις καμπάνιες με τα τραγικά αποτελέσματα ενός τροχαίου δυστυχήματος, οι βελγικές αρχές πέρασαν σε μία πολύ πιο κυνική αντιμετώπιση. Το video αποτροπής της υπερβολικής ταχύτητας δεν σταματάει σε σκληρές  εικόνες, σοβαρών τραυματισμών, θανάτων ή μόνιμων βλαβών από τροχαία, κάτι που έχει ξαναγίνει. Το κύριο μήνυμα είναι πόσο κόστος έχουν όλες αυτές οι ζημιές σε οχήματα, αλλά και οι τραυματισμοί και οι θάνατοι από τα τροχαία ατυχήματα.
 
Σε πολλές χώρες οι αρχές έχουν προσπαθήσει να παρακινήσουν τους πολίτες να τηρούν τον ΚΟΚ, πυροδοτώντας τον φόβο  με εικόνες τροχαίων ατυχημάτων. Και στην Ελλάδα κάποια εποχή η τροχαία τοποθετούσε στην άκρη των δρόμων, σε κοινή θέα, αυτοκίνητα σμπαραλιασμένα από τροχαία ατυχήματα για να συνετίσει τους οδηγούς. Αλλά είναι η πρώτη φορά που ο πόνος και η απώλεια ανθρώπινης ζωής συνδέεται ευθέως με τα χρήματα. Προφανώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο εκτός από τα υπόλοιπα των καταθέσεων, αλλάζει και πολλές ηθικές αρχές. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 09:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon