.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 10:23

Μηνύσεις για τη Harley Davidson στις ΗΠΑ

Δύο μηνύσεις έχουν κατατεθεί, μία στην Καλιφόρνια και μία στο Ουισκόνσιν για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και αντιμονοπωλιακών κανονισμών. 
Οι μηνύσεις αφορούν σε επισκευές που έγιναν από ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών Harley Davidson και οι οποίοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκες αμοιβές αφού η εταιρεία τους περιόριζε ως προς το που θα έπρεπε να κάνουν αυτές τις επισκευές.
Κατηγορείται, η εταιρεία, ότι διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ανταλλακτικών για ιδία χρήση και βάζει υψηλές τιμές σε αυτά, πιέζοντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες, παράνομα, 
να πραγματοποιούν επισκευές και συντήρηση των μοτοσυκλετών στις αντιπροσωπείες της με γνήσια ανταλλακτικά, αλλιώς  παύει να ισχύει η εγγύηση. 
 
Οι τελευταίες μηνύσεις έγιναν μετά από τη συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) και της Harley Davidson και λέγεται «δικαίωμα επισκευής». Η Επιτροπή κινήθηκε κατά της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί που έθετε για τα ανταλλακτικά που μπορούν χρησιμοποιηθούν στη συντήρηση ή την επισκευή ενός οχήματος αύξανε το κόστος για τον καταναλωτή και εμπόδιζε την καινοτομία. Οι περιορισμοί που έθετε η  Harley Davidson στη χρήση after market ανταλλακτικών μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση από μέρους της κάθε εγγύησης.
 
Η Harley Davidson από την πλευρά της υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να μην αρνηθεί την εγγύηση της μοτοσυκλέτας αν ο πελάτης χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά εκτός εταιρείας, αλλά στη συμφωνία συναίνεσης εγγύησης αναφέρει ότι μπορεί να  αρνηθεί την εγγύηση από ζημιές ή δυσλειτουργίες που μπορεί να προκληθούν από μη πιστοποιημένα ανταλλακτικά ή τοποθέτησή τους. 
 
 
 
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon