.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 13:10

Suzuki V-Strom 650XT όπως… RM-Z450!

Το V-Strom 650 εδώ και χρόνια είναι ένα μοντέλο που τα κάνει –σχεδόν- όλα και συμφέρει, γεγονός που το έχει καθιερώσει στην παγκόσμια αγορά. Με το motocross όμως, τι σχέση έχει;

Ή μάλλον με το Arenacross, αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς. Από τους 5 τίτλους που έχει στο αντίστοιχο βρετανικό πρωτάθλημα, αλλά και με πρωταθλήματα σε Δανία και Γαλλία, η SR75 World Team Suzuki έρχεται να δώσει την απάντηση, δείχνοντας μας πόσο μπορεί να αγριέψει ένα «ταπεινό» V-Strom 650.

 suz2

Η τροποποίηση ξεκίνησε με την αφαίρεση οτιδήποτε περιττού από τα αρχικά πλαστικά και εξαρτήματα. Η συνέχεια έφερε μεγαλύτερους ακτινωτούς τροχούς με custom κέντρα -από 19”/17” σε 21”/18’’ – και φυσικά πιο τρακτερωτά λάστιχα, έτοιμα για σοβαρές ποσότητες λάσπης. Στα παραπάνω βάλτε και μια αναβάθμιση στις αναρτήσεις που επέφερε και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

 suz3

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και στην εργονομία, με το τιμόνι να έρχεται –όπως και τα μεταλλικά μαρσπιέ- από το καθαρόαιμο RM-Z450. Από την άλλη μεριά του πλανήτη και συγκεκριμένα από την California ήρθε το επίσης custom κάλυμμα για την εργοστασιακή σέλα.

 suz4

Στο κομμάτι της εξάτμισης, τη σκυτάλη πήρε η FMF, με τον –σωστά μαντέψατε- custom λαιμό να τοποθετείται στις τροποποιημένες κεφαλές του κινητήρα. Την όλη μοτοκροσσάδικη αισθητική συμπλήρωσαν μια προστατευτική ποδιά, ένα άκρως μίνιμαλ πίσω μέρος και γραφικά που θυμίζουν την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Suzuki.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 13:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon