.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 12:39

Νέα πλατφόρμα Bajaj για ηλεκτρικά Pulsar, αλλά και KTM και Husqvarna

Η Bajaj οργανώνει την παραγωγή της για να αρχίσει να παράγει και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ.

Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες του κόσμου βάσει αριθμών, η Bajaj Auto μας είναι γνωστή στην Ελλάδα μέσω των δικών της μοτοσυκλετών που αντιπροσωπεύονται από την K-Motors SEE, αλλά και των μικρών KTM και Husqvarna (125 ως 390) που φτιάχνει για λογαριασμό των Αυστριακών.

Σύντομα θα τη γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα καθώς έχει αναλάβει και τις μικρές μοτοσυκλέτες της Triumph, αλλά το σημαντικότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

90118 VEKTORR Concept

Στην Ινδία η Bajaj αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο θυγατρικό εταιρικό σχήμα, την Chetak Technology, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ηλεκτρικών δικύκλων. Από αυτή τη νέα πλατφόρμα θα προκύψει το ηλεκτρικό Pulsar που ήδη εξελίσσεται στην Ινδία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν μένει μόνο εκεί.

Η συνεργασία με τις KTM και Husqvarna θα περιλαμβάνει σύντομα και ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς ήδη έχουμε δει ένα e-Duke υπό εξέλιξη, ενώ η Husqvarna έχει ανοίξει επίσημα ιστοσελίδα με τα ηλεκτρικά πρωτότυπα e-Pilen (κεντρική φωτό), Vektorr και Bltz.

KTM EDUKE

Όπως μεταδίδει ο ινδικός Τύπος, ως τώρα η Bajaj δηλώνει πως δεν έχει αντίστοιχη συμφωνία για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με την Triumph, η οποία ως γνωρίζουμε τραβά τον δικό της high-end δρόμο με το ΤΕ-1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 12:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon