.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 09:53

Κύπρος – Τέλος στις πινακίδες κυκλοφορίας-ταψιά για δίκυκλα

Ένα ζήτημα που αντιμετωπίσαμε και στην Ελλάδα, αυτό με τις τεράστιες πινακίδες κυκλοφορίας, οδεύει προς την επιθυμητή του επίλυση και στην Κύπρο.

Πολλοί θα θυμούνται στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας την απόφαση της τότε ελληνικής κυβέρνησης να μεγαλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των δικύκλων στο μεγαλύτερο μέγεθος που προέβλεπε οι κοινοτική νομοθεσία, δημιουργώντας μια ακαλαίσθητη εικόνα, ενίοτε προβληματική καθώς ήταν δυσανάλογα μεγάλες για μικρόσωμα δίκυκλα και εν δυνάμει επικίνδυνη καθώς οι κοφτερές τους άκρες προεξείχαν αρκετά περισσότερο.

Η ανωμαλία αυτή διορθώθηκε σχετικά σύντομα και πλέον οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν επιστρέψει σε λογικές διαστάσεις που αρμόζουν στο μέσο μέγεθος των δικύκλων που τις φορούν.

Το ίδιο πρόβλημα με τις τεράστιες πινακίδες για μοτοσυκλέτες και σκούτερ αντιμετωπίζουν και οι Κύπριοι μοτοσυκλετιστές, μα όχι για πολύ ακόμη.

Σύμφωνα με δημοσίευση της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσυκλετιστών Κύπρου, η Βουλή της χώρας ψήφισε την αλλαγή των πινακίδων με νέες που θα έχουν μικρότερες διαστάσεις.

Μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook της Λέσχης:

“Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσυκλετιστών Κύπρου (CMRC), είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας για τις μοτοσυκλέτες (L1e και L3e) σε πιο μικρό μέγεθος, έχει ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τίθεται πλέον σε άμεση εφαρμογή. Οι νέες διαστάσεις των πινακίδων είναι 20x13cm.

“Είχαμε ανά τα χρόνια προχωρήσει σε εκτεταμένη έρευνα για το θέμα και αποστείλαμε επιστολές στους αρμόδιους φορείς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με παραδείγματα διαστάσεων των πινακίδων κυκλοφορίας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως μας τις έστελναν όχι μόνο μέλη μας αλλά και η F.E.M.A (Federation of European Motorcyclists’ Associations) την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και στήριξη της. Επίσης ευχαριστίες στον Υπουργό Μεταφορών και τον Διευθυντή του Τ.Ο.Μ για τον χρόνο που διέθεσαν στο αίτημα μας καθώς και την βουλή των αντιπροσώπων.

“Αυτή η επιτυχία ήταν ένας από τους στόχους της Λέσχης μας από την ίδρυση της και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτήν την θετική εξέλιξη.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon