.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 12:19

Η Kawasaki αλλάζει έμβλημα!

Η αναδιοργάνωση συνεχίζεται στην Kawasaki και πλέον θα έχει και οπτική έκφραση, με νέο έμβλημα στα προϊόντα της.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Kawasaki Heavy Industries (KHI) ανακοίνωσε ένα πλάνο αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο η Kawasaki Motors Ltd ανεξαρτητοποιείται ως μια ξεχωριστή οντότητα, με στόχο ταχύτερη λήψη αποφάσεων και πιο εύρυθμη λειτουργία.

Όπως ανακοινώνεται τώρα, η Kawasaki Motors θα χρησιμοποιεί εφεξής ένα νέο έμβλημα, όχι και τόσο άγνωστο στα μάτια μας.

hi Brand Symbol Kawasaki Vertical Black RGB

Ο λόγος για το River Mark, δηλαδή το Σημάδι του Ποταμού, ένα σήμα που συνιστά μια στυλιζαρισμένη εκδοχή του ιαπωνικού ιδεογράμματος που σημαίνει “ποτάμι”. Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1870, όταν χρησιμοποιούταν ως έμβλημα στη σημαία των πλοίων της Kawasaki Tsukiji Shipyard, του σχήματος που αργότερα μετεξελίχθηκε σε Kawasaki Heavy Industries. Πρόκειται για την εταιρεία που ιδρύθηκε το 1878 από τον Shōzō Kawasaki με αντικείμενο τη ναυπήγηση πλοίων για τις εξαγωγικές ανάγκες της Ιαπωνίας.

Σε διάφορα σημεία της σύγχρονης πορείας της Kawasaki το River Mark χρησιμοποιήθηκε πολύ επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ξεχωριστά μοντέλα, όπως η υπερτροφοδοτούμενη σειρά Η2.

Πλέον, από τις 6 Οκτωβρίου 2021, το έμβλημα αυτό θα αποτελεί τη νέα Εταιρική Ταυτότητα της Kawasaki, κοσμώντας όλα τα μοντέλα της από δω και στο εξής.

Ο διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, Masaya Tsuruno, δήλωσε σχετικά:

“Ο κόσμος έχει αλλάξει ανυπολόγιστα στην υπερεκατονταετή πορεία της Kawasaki, μα ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Καθώς παρουσιάζουμε τη νέα μας εταιρική ταυτότητα με το River Mark στο επίκεντρό της, στρέφουμε το βλέμμα μας στα επόμενα τολμηρά βήματα της τεχνολογίας και μηχανολογίας, καθώς και στη βελτίωση της ζωής αμέτρητων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις αναδυόμενες πράσινες τεχνολογίες. Ενώ κάποια πράγματα αλλάζουν όμως, άλλα παραμένουν σταθερά, όπως η δέσμευσή μας να είμαστε οι καλύτεροι στα πεδία που δραστηριοποιούμαστε. Το River Mark είναι ένα σύμβολο ταιριαστό στη δέσμευση αυτή.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 12:31

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon