.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 10:04

Η Bajaj ετοιμάζει ξεχωριστή μάρκα μόνο για ηλεκτρικά

Αρχίζει να φουντώνει η μάχη της ηλεκτροκίνησης στην Ινδία με τους κατασκευαστές να σχεδιάζουν ολομέτωπες επιθέσεις.

Η επανάσταση ξεκινά από τη βάση. Κάπως έτσι φαίνεται πως θα γιγαντωθεί το ρεύμα προς την Ηλεκτροκίνηση, καθώς στην Ινδική αγορά οι παρουσιάσεις νέων ηλεκτρικών μοντέλων συνοδεύονται από μεγαλεπίβολα σχέδια με μικρά μοντέλα.

Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες στον κόσμο, η Bajaj έχει ήδη παρουσιάσει το ηλεκτρικό σκούτερ Chetak από το 2020 και μέσα σε έναν χρόνο έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της αγοράς.

Μόλις πρόσφατα είδαμε και τα σχέδια για μια μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που στην ουσία θα είναι το Ινδικό αδελφάκι του Husqvarna e-Pilen και θα βαπτιστεί Freerider (κεντρική φωτό).

Σύμφωνα με τον Τύπο της Ασιατικής χώρας, το διοικητικό συμβούλιο της Bajaj έχει ήδη εγκρίνει τον νέο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία που θα ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ονομαστεί και Freerider αυτή η νέα μπράντα, αν και προς το παρόν το όνομα δεν είναι καθορισμένο. Η έλευση ξεχωριστής ονομασίας για τα ηλεκτρικά μοντέλα ωστόσο είναι επίσημη, συνοδευόμενη από ανακοίνωση της Bajaj στο Χρηματιστήριο της Βομβάης:

“Η πλήρους ιδιοκτησίας μας θυγατρική θα εξετάσει τα περιθώρια ανάπτυξης στον αναπτυσσόμενο αυτόν χώρο και θα βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει στην κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων με δύο, τρεις και τέσσερεις τροχούς.”

Ο ανταγωνισμός σε μικρά και οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα πόλης αναμένεται να φουντώσει δραματικά στο κοντινό μέλλον, καθώς οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της Bajaj στην Ινδία, TVS και Hero, έχουν ήδη ανακοινώσει νέες σειρές νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon