.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 13:38

Triumph - Το 2023 η μικρού κυβισμού γκάμα σε συνεργασία με τη Bajaj

Η συνεργασία Triumph-Bajaj για μικρές μοτοσυκλέτες θα καθυστερήσει περίπου έναν χρόνο ελέω covid.

Πάνε χρόνια τώρα που η στροφή προς τους μικρούς κυβισμούς έχει αναχθεί σε μέγιστη προτεραιότητα για όλους τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, καθώς ικανοποιεί μια τριπλέτα κριτηρίων που κρίνονται ζωτικής σημασίας τη σήμερον ημέρα στην παγκόσμια αγορά: ξεκλείδωμα Ασιατικών αγορών, προσέλκυση νέων αναβατών, διογκούμενη δημοφιλία μικρών μοτοσυκλετών στη Δύση της οικονομικής κρίσης.

Η φήμη πως οι Άγγλοι αναζητούσαν στην Ινδία συνεργάτη για να εξελίξουν μικρού κυβισμού μοντέλα κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, ωστόσο η επισημοποίηση ήρθε μόλις τον Ιανουάριο του 2020, όταν οι Triumph Motorcycles και Babaj Auto India υπέγραψαν και κοινοποίησαν τη σχετική τους συμφωνία – αποκαλύπτοντας πως οι φήμες είχαν στέρεη βάση, καθώς οι συνομιλίες των δύο πλευρών είχαν ομολογουμένως αρχίσει από το 2017.

Αυτή προέβλεπε την από κοινού εξέλιξη μοτοσυκλετών που θα κυμαίνονται σε μια γκάμα κυβισμών από 250 ως 750 cc και θα είναι διαθέσιμες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ινδία (και λογικά κι άλλες Ασιατικές αγορές).

Έκτοτε δεν ξανακούσαμε τίποτε για το σχέδιο αυτό, γεγονός που ενδεχομένως γέννησε μια σχετική αβεβαιότητα, ωστόσο έρχεται τώρα η επίσημη επεξήγηση για το πού βρισκόμαστε σήμερα.

Η Bajaj έχει ήδη προβεί σε μια επένδυση 6.5 δις ρουπιών (περίπου 74 εκατομμύρια ευρώ) για ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Chakan, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2023 και στο οποίο θα φτιάχνονται επίσης μοτοσυκλέτες και των ΚΤΜ και Husqvarna.

Ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε τίποτε άλλο στον ενάμιση χρόνο από τη σύναψη της συμφωνίας έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στις πολλές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχουν εφαρμοστεί μεταξύ Αγγλίας και Ινδίας.

Εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής της Bajaj, Rakesh Sharma:

“Είμαστε στη φάση της κοινής εξέλιξης, όπου έχουμε φτιάξει πρωτότυπα και αυτά απαιτούν τη φυσική παρουσία όλων για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όπου χρειάζεται. Αυτή η διαδικασία παίρνει πολύ χρόνο. Εκτιμούμε πως προς το τέλος του 2023 θα έχουμε τα νέα προϊόντα στην αγορά.”

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε Ινδικά μέσα, το πρώτο μοντέλο που θα βγει από αυτή τη σύμπραξη στοχεύει σε μια λιανική τιμή κάτω των €2,500 ευρώ στην Ινδία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon