.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:55

R.I.P. Alex Harvill - Σκοτώθηκε στην προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με μοτοσυκλέτα

Ο Αμερικανός stunt-rider Alex Harvill σκοτώθηκε την Πέμπτη 17/6/2021, κατά τη διάρκεια δοκιμής για την προσπάθεια που θα έκανε για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος με μοτοσυκλέτα στην κατηγορία «Ramp to Dirt», ρεκόρ που κατέχει ο Robbie Maddison από το 2008.

Ο Harvill βρισκόταν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου προπονούνταν για το άλμα που θα του χάριζε το παγκόσμιο ρεκόρ, με απόσταση από τη ράμπα απογείωσης έως την προσγείωση τα 351 πόδια, ήτοι 107 μέτρα.

Το άλμα θα λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια του Moses Lake Airshow, ενώ ο Harvill σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης σε άλμα 45 μέτρων.

Ήταν το πρώτο άλμα προπόνησης του τη συγκεκριμένη μέρα, άλμα που καταγράφηκε από απόσταση από θεατή.

Στο βίντεο φαίνεται πως για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους ο Harvill δεν κατάφερε να φτάσει στην ράμπα της προσγείωσης, αλλά έπεσε με δύναμη στην αρχή της, παίρνοντας τούμπες.

Μάλιστα ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης που το κράνος βγήκε από το κεφάλι του.

Αμέσως μετά το ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν στο σημείο του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια ο Harvill μεταφέρθηκε στο Samartian Hospital της Moses Lake, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο 28χρονος Harvill είχε μεγάλη εμπειρία στα μεγάλα άλματα με μοτοσυκλέτα, ενώ ήταν κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ από χώμα σε χώμα (dirt to dirt), με απόσταση 90 μέτρων.

Παράλληλα είχε αγωνιστεί στο AMA MX, στο AMA SX, και σε άλλα πρωταθλήματα Motocross.

Ο Alex Harvill ήταν παντρεμένος με τη Jessica Harvill, ενώ μόλις ένα μήνα πριν το μοιραίο άλμα, είχε γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους.

Rest In Peace Alex Harvill.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon