.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 16:36

Honda - Κατέθεσε πατέντες για νέα συστήματα αερόσακου σε δίκυκλα

Η Honda είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει αυτή τη στιγμή δίκυκλο παραγωγής με αερόσακο, με το Gold Wing Tour Air Bag DCT, ενώ τώρα, η ιαπωνική εταιρεία κατέθεσε πατέντες για μια σειρά νέων συστημάτων αερόσακου δικύκλων.

Ήταν το 2006 όταν η Honda εφοδίαζε τη ναυαρχίδα τουρισμού Gold Wing με αερόσακο, και όμως 15 χρόνια μετά η ιαπωνική μοτοσυκλέτα παραμένει η μόνη μοτοσυκλέτα παραγωγής, ανεξαρτήτως εταιρείας, με τη συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας.

Κι αν καμιά άλλη εταιρεία δικύκλου δεν ακολουθεί το παράδειγμα του ιαπωνικού γίγαντα, η Honda συνεχίζει να πιστεύει στα πλεονεκτήματα του συστήματος, καταθέτοντας τρεις νέες πατέντες που πιθανώς κάποια μέρα θα βρουν τον δρόμο τους στα δίκυκλα της.

Για την επίδειξη των συστημάτων, οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν χρησιμοποιήσει ένα PCX, ενώ σε μια από τις νέες πατέντες της Honda, ο αερόσακος τοποθετείται στον χώρο των οργάνων.

Και στις 3 πατέντες το σχήμα του αερόσακου είναι πολύ διαφορετικό από το σχήμα του αερόσακου που χρησιμοποιείται στο Gold Wing. Αντί για σχήμα μπαλονιού, ο νέος αερόσακος θυμίζει… λουκάνικο, παρόμοιο με τους πλευρικούς αερόσακους των αυτοκινήτων.

Στόχος είναι να σχηματιστεί ένα μαξιλάρι που στο ατύχημα θα καλύψει τον αναβάτη όσο καλύτερα γίνεται, αντί να τον κρατήσει στη θέση του, όπως στο Gold Wing.

Στη δεύτερη πατέντα, ο αερόσακος τοποθετείται κάτω από τη ζελατίνα, η οποία «πέφτει» μπροστά, για να επιτρέψει τη λειτουργία του αερόσακου.

Τέλος στην τρίτη πατέντα, ο αερόσακος τοποθετείται κατευθείαν στο τιμόνι.

Σημειώστε πως στα συστήματα με τον αερόσακο στο τιμόνι, για λόγους ασφαλείας, η κάψουλα με την εκρηκτική ύλη βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλάκας τιμονιού, με έναν σωλήνα να τροφοδοτεί με τα αέρια της έκρηξης τον αερόσακο. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon