.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 11:08

Honda Africa Twin – Αποκτά ραντάρ μπροστά και πίσω

Δύο νέες πατέντες της Honda στρώνουν το έδαφος για την τελευταία ηλεκτρονική λέξη της μόδας.

Το σύστημα ραντάρ της Bosch συνιστά ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που πρωτοδουλεύτηκε στον χώρο των αυτοκινήτων και τώρα έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του και προς τη Μοτοσυκλέτα.

Ήδη στην αγορά υπάρχουν τρεις μοτοσυκλέτες παραγωγής με εκδόσεις που φορούν το ραντάρ αυτό – BMW R 1250 RT, Ducati Multistrada V4 και KTM 1290 Super Adventure.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχέδια της Honda να τοποθετήσει ένα τέτοιο σύστημα στην τουριστική της ναυαρχίδα, Gold Wing, ενώ δύο νέες πατέντες που δημοσιεύτηκαν πριν μερικές μέρες επεκτείνουν το πλάνο αυτό και στην CRF1100L Africa Twin.

Σε αυτά τα σχέδια η Honda εκδηλώνει την πρόθεσή της να εξοπλίσει την Αφρικάνα με ένα ντουέτο ραντάρ, μπροστά και πίσω, προσφέροντας την ικανότητα Adaptive Cruise Control, δηλαδή να ρυθμίζει μόνη της η μοτοσυκλέτα την ταχύτητα του cruise control ανάλογα με την απόστασή της από τα τριγύρω οχήματα.

Παράλληλα, η χρήση του και στο πίσω μέρος αναμένεται να προσφέρει προειδοποιήσεις ασφαλείας στον αναβάτη για οχήματα που πλησιάζουν από τα τυφλά σημεία του οπτικού του πεδίου, είτε μέσω των καθρεπτών (όπως κάνει λ.χ. η BMW) ή από την οθόνη των οργάνων.

Παράλληλα, σε μια δεύτερη εναλλακτική του ίδιου σχεδίου, η Honda επεξεργάζεται τον εφοδιασμό του ραντάρ και με μια κάμερα που θα προσφέρει επιπλέον πληροφορία. Αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα εργαλείο καταγραφής (για διασκέδαση ή και για ασφαλιστικούς σκοπούς σε περίπτωση ατυχήματος) , ενώ η ικανότητά της να διαβάζει οπτικά δεδομένα που το ραντάρ δεν βλέπει θα μπορούσε θεωρητικά να της προσδώσει ακόμη πιο προηγμένες ικανότητες, όπως να διακρίνει και να επεξεργάζεται χρώματα (σηματοδότες, φανάρια αυτοκινήτων), πινακίδες και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να σκεφτούν οι εμπνευστές του.

Προς το παρόν τα παραπάνω αποτελούν απλώς σχέδια σε δύο πατέντες, οπότε η διαδρομή τους προς την παραγωγή δεν είναι ούτε βέβαιη, ούτε σαφής. Η λογική ωστόσο λέει πως η Honda δεν θα μείνει έξω από το νέο παιχνίδι της αγοράς και, αν μη τι άλλο, η πρόσφατη επικαιρότητα δείχνει πως δεν προτίθεται να μείνει μόνο στα άνω άκρα της γκάμας της (Gold Wing), αλλά και να τη χρησιμοποιήσει σε εμπορικότερα μοντέλα, όπως η Africa Twin.

Μάλιστα, με μια πιο προσεκτική ματιά στο μούτρο της τελευταίας έκδοσης CRF1100L Africa Twin παρατηρούμε κάτι που μας είχε διαφύγει, καθώς φαίνεται πως έχει ήδη γίνει πρόβλεψη για την προσθήκη του ραντάρ μεταξύ των δύο μικρών φώτων κάτω από τον κεντρικό προβολέα χωρίς να πρέπει να επανασχεδιαστεί απαραιτήτως το φέρινγκ - ή και, γιατί όχι, να προστεθεί εκ των υστέρων σε κάποια υπάρχοντα μοντέλα.

Πηγή: Bike Social

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon