.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 10:13

Stromer ST5 ABS – Το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο με ενσωματωμένο ABS

Η ελβετική εταιρεία ανακοινώνει μια νέα έκδοση του ST2 ηλεκτρικού ποδηλάτου δρόμου που εξοπλίζεται με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος στα φρένα του.

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε κι αυτό. Η εξάπλωση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων στις μοτοσυκλέτες αρχίζει να απλώνεται και στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων και η Stromer ισχυρίζεται πως το ST5 ABS είναι το πρώτο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο ταχύτητας (speed pedelec, όπως το αποκαλεί) που διαθέτει ως στάνταρ ένα σύστημα ABS.

Είχε προηγηθεί η Bosch το 2017, όταν παρουσίασε ένα ABS ειδικά εξελιγμένο για ποδήλατα και το οποίο μπορούσε να φορεθεί εκ των υστέρων μιας και η κεντρική του μονάδα κρεμιόταν μπροστά από τον λαιμό και κάτω από το τιμόνι.

Stromer ST5 ABS blubrake Safety

Η ελβετική Stromer, από την άλλη, συνεργάστηκε με την ιταλική Blubrake για να εξελίξουν το σύστημα που σήμερα εξοπλίζει το ST5 ABS. Αν δεχτούμε πως όντως δεν έχει υπάρξει άλλη εφαρμογή ABS σε ποδήλατο παραγωγής, εδώ έχουμε ένα ακόμη πιο προχωρημένο σχέδιο, καθώς όλο το σύστημα του ABS – κεντρική μονάδα, αισθητήρες και καλωδιώσεις – είναι πλήρως ενσωματωμένο μέσα στον σκελετό του ποδηλάτου, αφήνοντας μόνο τον κυκλικό αισθητήρα στο μπροστινό δισκόφρενο να αποκαλύπτει την ύπαρξή του – όπως ακριβώς και στις μοτοσυκλέτες.

Πρόκειται για ένα μονοκάναλο σύστημα που ενεργεί μόνο στο μπροστινό υδραυλικό δισκόφρενο μειώνοντας την πίεση αν διαγνωστεί γλίστρημα του τροχού. Το σύστημα της Blubrake διορθώνει επίσης και στην περίπτωση που ο πίσω τροχός ανασηκωθεί από το έδαφος συνεπεία απότομου φρεναρίσματος.

Stromer ST5 ABS blubrake Detail

Το Stromer ST5 ABS αναμένεται λογικά να κοστίζει ακριβότερα από το βασικό ST5, το οποίο στην Ελλάδα αρχίζει από €9,990 (τιμή Kosmoride), και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Ιούνιο 2021.

Πηγή: Stromer, Blubrake

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon