.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 11:32

BMW Motorrad – Aσύρματη φόρτιση e-Moto... από το stand!

Μια έξυπνη ιδέα για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών παρουσίασε η BMW Motorrad, παρακάμπτοντας την μπελαλίδικη διαδικασία που περιλαμβάνει καλώδια και υποδοχείς.

Η συγκεκριμένη ιδέα λοιπόν, έχει να κάνει με την επαγωγική φόρτιση, κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στα κινητά τελευταίας γενιάς, τα οποία φορτίζουν ασύρματα, ακουμπώντας τα πάνω σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια – φορτιστή.

Το σύστημα της BMW, λειτουργεί ως εξής: Μια μικρή πλατφόρμα ή οποία συνδέεται στο δίκτυο οικιακού ρεύματος, τοποθετείται στο πάτωμα (ή στο έδαφος) στο μέρος όπου και σταθμεύει η μοτοσυκλέτα.

Η πλατφόρμα αυτή, φέρει στο εσωτερικό της πηνίο – πομπό το οποίο και δημιουργεί εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το stand της μοτοσυκλέτας φέρει και αυτό πηνίο – δέκτη και μόλις αυτό ακουμπήσει πάνω στην πλατφόρμα, συντονίζεται μαγνητικά και μέσω της επαγωγής, γίνεται δυνατή η φόρτιση της μπαταρίας, μετατρέποντας το μαγνητικό πεδίο σε ηλεκτρική ενέργεια.

Βέβαια, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ταχεία φόρτιση και προφανώς προϋποθέτει ιδιωτικό χώρο με πρόσβαση σε δίκτυο οικιακού ρεύματος για να εγκατασταθεί αλλά δεν παύει να αποτελεί μια εύκολη λύση για όσους θα παρκάρουν την μοτοσυκλέτα τους στο γκαράζ τους το βράδυ και θα την βρίσκουν πλήρως φορτισμένη το πρωί.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι λίγο κεντράρισμα στο που θα “πατήσει” το stand.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon