.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 12:29

Ολοκληρώθηκε το Long Way Up των Mc Gregor και Boorman, με τα ηλεκτροκίνητα Live Wire

Η αφετηρία ήταν στις… εσχατιές της Νότια Αμερικής, με την όλη Ushuaia στην Αργεντινή (Γη του Πυρρός) να σηματοδοτεί την έναρξη του τρίτου επικού ταξιδιού από το γνωστό πλέον δίδυμο ταξιδιωτών, Ewan Mc Gregor και Charles Boorman.

Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού αντί για BMW R/GS, οι δύο αναβάτες κινήθηκαν σε ηλεκτροκίνητα μονοπάτια, επιλέγοντας να οδηγήσουν δύο ελαφρώς τροποποιημένα Harley-Davidson Live Wire, έχοντας βέβαια και την ανάλογη υποστήριξη.

Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού δεν ήταν γνωστός και τα σενάρια έπαιζαν μεταξύ San Francisco, Seattle ή ακόμα και Αλάσκα, όμως τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε, αφού το ταξίδι ολοκληρώθηκε πιο νότια από όλες αυτές τις προβλέψεις, στο Los Angeles, άγνωστο το γιατί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημασία έχει ότι οι Mc Gregor και Boorman κατάφεραν το πιο δύσκολο σκέλος του ταξιδιού, αυτό που αφορούσε την διάσχιση της Νοτίου Αμερικής, με ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες.

Το ταξίδι που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, έχει καταγραφεί με κάμερες και θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ, όπως είχε συμβεί και με τα Long Way Round και Long Way Down, οπότε πληροφορίες και εντυπώσεις δεν υπάρχουν προς το παρόν.

Σε μια εκδήλωση που έγινε στην αντιπροσωπεία της Harley-Davidson στο Los Angeles (μπορείτε να δείτε σχετικό video στο τέλος), κάποιοι κατάφεραν να αποσπάσουν μερικές πληροφορίες από τον Boorman, ο οποίος δήλωσε ότι η διαδικασία της φόρτισης δεν ήταν τόσο πρόβλημα όσο πίστευαν και ότι πολλές φορές “γεμίσαν” τις μπαταρίες των μοτοσυκλετών, ακόμα και σε πολύ απομακρυσμένα μέρη, εκτός δικτύου, από οικιακές γεννήτριες σε φάρμες και υποστατικά.

Επίσης, ανέφερε ότι η είσοδος τους στις ΗΠΑ, από την πολιτεία του New Mexico, επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό το ταξίδι, αφού πλέον είχαν στην διάθεση τους πολλούς σταθμούς ταχείας φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής τους.

Περισσότερα, στο σχετικό Long Way Up ντοκιμαντέρ που θα ετοιμαστεί…

Πηγή: Ride Apart   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon