.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 12:08

Norton – Ζητά οικονομική ενίσχυση μέσω crowdfunding

Δεν ερμηνεύονται εύκολα οι κινήσεις της Norton τον τελευταίο καιρό αν και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ρευστότητας.

Μέσω της πλατφόρμας Crowd Cube λοιπόν, το “αφεντικό” της Norton, Stuart Garner, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς… όλους, για τη ενίσχυση της εταιρείας με ρευστό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παραγωγής και η ολοκλήρωση των παραγγελιών.

Η διαχείριση του ποσού των 1 εκατομμυρίου λιρών που απαιτούνται, θα έχει ως εξής: Το Atlas 650 είναι το μοντέλο που θα επωμιστεί τον ρόλο του “προσιτού” Νorton, ευελπιστώντας ότι έτσι θα πραγματοποιηθεί ένα ευρύτερο άνοιγμα στην αγορά, οπότε τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στην παραγωγή του. Ένα μέρος του ποσού θα διατεθεί επίσης στο R&D τμήμα για περαιτέρω εξέλιξη, ενώ θα συνεχιστεί και η παραγωγή του “εξωτικού” μοντέλου V4, σε περιορισμένο βέβαια αριθμό.

Ακόμα η καμπάνια Crowd Funding δεν είναι on line, κάτι που αναμένεται να γίνει στις επόμενες μέρες, οπότε δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει άμεση ή έμμεση ανταποδοτικότητα στους επενδυτές και σε ποιον ορίζοντα χρόνου. To μόνο που έχει αρκεστεί να δηλώσει ο Garner, σε όσους καταθέσουν τον οβολό τους στη Norton, είναι πως “θα αποτελέσουν μέρος της οικογένειας και της ιστορίας της Norton”, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, τουλάχιστον σε υλιστικές βάσεις.

Πάντως ο ίδιος δηλώνει ότι η εταιρεία είχε ακαθάριστα έσοδα 55 εκατομμυρίων λιρών από το 2008, όπου και την ανέλαβε, ενώ εκκρεμούν παραγγελίες ύψους 38 εκατομμυρίων λιρών. Τώρα το που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα και γιατί δεν εξασφαλίζεται χρηματοδότηση από τραπεζικά κεφάλαια, δεν το γνωρίζουμε φυσικά και ούτε θέλουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά και “πονηρά”.

H αήθεια είναι πως ο Garner έδωσε νέα πνοή στην εταιρεία, και πολλά από αυτά τα χρήματα μετουσιώθηκαν σε νέες γραμμές παραγωγής και σε R&D πόρους. Ελπίζουμε λοιπόν η όλη προσπάθεια να ευοδώσει και η εταιρεία να έχει συνέχεια.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon