.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 17:23

ΚTM και Husqvarna θα παρουσιάσουν… ηλεκτροκίνητα scooter!

Το Chetak της Bajaj, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο (2019), θα αποτελέσει την πλατφόρμα πάνω στην οποία KTM και Husqvarna θα δημιουργήσουν τα δικά τους, e-scooter.

H είδηση δεν είναι βέβαια τόσο το πιο e-scooter θα χρησιμοποιηθεί ως βάση, όσο το ότι δύο εταιρείες που η φιλοσοφία τους απέχει αρκετά από την συγκεκριμένη κατηγορία, θα δραστηριοποιηθούν σε αυτή.

Δεν είναι μια φήμη που εξετάζεται ως προς την αξιοπιστία της αλλά δήλωση του γενικού διευθυντή της Bajaj Auto, Rajiv Bajaj, ο οποίος στα πλαίσια μιας εκδήλωσης της εταιρείας είπε τα εξής:

“Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθείς ως μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, είναι να δημιουργείς πλατφόρμες μοντέλων με μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής, καθιστώντας δυνατή την χρήση τους και από άλλες εταιρείες. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα (σσ. του Chetak), μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από την KTM, όσο και από την Husqvarna. Ο Stefan Pierer (σσ. ο CEO της KTM) έχει ήδη αναφερθεί σε αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται ένα project. Ένα scooter της KTM φυσικά, θα πρέπει να διαπνέεται από την “ready to race” φιλοσοφία και αντιστοίχως, ένα μοντέλο της Husqvarna, να έχει ξεχωριστή σχεδίαση.  Οπότε, με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων, με διαφορετικό ύφος και παρουσία.”

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, είχε υπάρξει μια σχετική είδηση για το θέμα, κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι αυτό θα αφορούσε την κατηγορία των e-scooter. H KTM, δεν είναι βέβαια σε καμία περίπτωση “αλεξιπτωτιστής” στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων, ας μην ξεχνάμε τα Freeride Ε-XC και E-SM, ενώ το 2017, ο Pierer είχε αναφερθεί σε μια μελλοντική γκάμα ηλεκτροκίνητων, η οποία δεν θα συμπεριλάμβανε –προς το παρόν- μοτοσυκλέτες.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon