.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 12:40

H Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλέτας (ACEM) προειδοποιεί για τα αυτόνομα συστήματα στα αυτοκίνητα

Με μια ανοικτή επιστολή, η ACEM, μέλη της οποίας αποτελούν 18 μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών με έδρα την Ευρώπη (και όχι μόνο), αναλύει τις θέσεις της, σχετικά με την επίδραση που θα έχει η εφαρμογή των αυτόνομων συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου των αυτοκινήτων, στους αναβάτες δίτροχων.

Στην επιστολή, επισημαίνεται ότι πολλά από τα αυτόνομα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων (ADAS), δεν έχουν εξελιχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε, ώστε να είναι αποτελεσματικά στην αναγνώριση και στον εντοπισμό μοτοσυκλετών και δίτροχων.

Οι μοτοσυκλέτες, αναφέρεται στην επιστολή, έχουν μικρότερο ίχνος από αυτό των τετράτροχων και η συμπεριφορά τους είναι δυναμική, με αποτέλεσμα, οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε ένα ADAS σύστημα, να δυσκολεύονται ή ακόμα και να αδυνατούν να τις εντοπίσουν.

Εν όψει του “επιπέδου 3” στην εφαρμογή των αυτόνομων συστημάτων στα αυτοκίνητα, όπου ο έλεγχος τους θα αναλαμβάνεται μερικώς ή πλήρως για μικρό χρονικό διάστημα, από τα ADAS, η ACEM κρούει των κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων με εμπλεκόμενα δίτροχα, αν η παρούσα κατάσταση σε ότι αφορά στον εντοπισμό τους από τους αισθητήρες, δεν βελτιωθεί.

Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές του ACEM, απευθύνουν πρόσκληση και θέτουν “εαυτούς διαθέσιμους” στους κατασκευαστές των αυτοκινήτων, ώστε να εξελίξουν από κοινού τα ADAS συστήματα τους, λαμβάνοντας υπόψη τα δίτροχα και τις ιδιαιτερότητες της δυναμικής τους στον δρόμο.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της ACEM, ΕΔΩ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon