.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 15:24

Castelli AFF “Abandon All Hope” – Mια απίστευτη customizing δημιουργία!

Το customizing στις μέρες μας, μπορούμε να πούμε ότι χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η μια άποψη θέλει τις όποιες αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις να εφαρμόζονται χωρίς να μεταβάλουν σε μεγάλο βαθμό την μοτοσυκλέτα – βάση που έχει χρησιμοποιηθεί και η δεύτερη κατηγορία, δεν έχει όρια στον βαθμό επέμβασης, με το αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, να μην είναι καν λειτουργικό και να αντιμετωπίζεται ως έργο τέχνης.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση, που ανήκει σαφώς στην δεύτερη κατηγορία, αν και tο μοντέλο είναι λειτουργικό, με την έννοια ότι μπορεί να οδηγηθεί. Ιδού λοιπόν το “Abandon All Hope”, μια δημιουργία του Αργεντινού customizer, Patricio Castelli.

Θα αρκούσε μόνο το όνομα του concept για να τραβήξει την προσοχή. Το “Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα” (Abandon All Hope) προέρχεται από το ποίημα “Θεία Κωμωδία” του Δάντη και είναι η υποτιθέμενη περιγραφή που αντικρίζει κανείς στην είσοδο της κόλασης: “Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα, εσείς που εντός (στην κόλαση) εισέρχεστε” είναι ο στίχος. Περίεργο ε;

futuristic motorcycle concept 1

Το θέμα είναι ότι αν δει κανείς τις φωτογραφίες του δημιουργήματος, όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα και μένει με το στόμα ανοικτό. Ως βάση, χρησιμοποιήθηκε ένα Zanella ZB 125 παπιο-scooter, που κατασκευάζεται στην Αργεντινή. Βέβαια το “ως βάση”, χρησιμοποιείται καταχρηστικά, αφού μόνο ο κινητήρας με το 4-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο και η μετάδοση, είναι τα στοιχεία που εκμεταλλεύτηκε ο Castelli.  

futuristic motorcycle concept 8

Όλη η κατασκευή, είναι δημιουργημένη από φύλλα αλουμινίου και ελαφρού κράματος ατσαλιού, με την έμπνευση να αντλείται, σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό, από την ρετροφουτουριστική και art-deco αισθητική της επιστημονικής φαντασίας, των δεκαετιών 40s και 50s.

futuristic motorcycle concept 2

Το όλο πράγμα μοιάζει με γλυπτό μοντέρνας τέχνης, παρά με μοτοσυκλέτα, με την πρόθεση του Castelli, να είναι προφανώς το κρύψιμο με επιμέλεια (και αισθητική) κάθε μηχανικής λεπτομέρειας. Υπάρχουν μόνο δύο διακόπτες κρυμμένοι σε μια καταπακτή: το kill switch και η μίζα, το γκάζι είναι τύπου σκανδάλης και βρίσκεται κάτω από το δεξί πτερύγιο του υποτιθέμενου τιμονιού, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, είναι φυσικά το μονόμπρατσο που στηρίζει τον μπροστινό τροχό, με το στρίψιμο αυτού να γίνεται με hub άξονα και μια σειρά από αρθρώσεις.

futuristic motorcycle concept 3

Πως φρενάρει; Με ένα –καλά κρυμμένο και αυτό- ταμπούρο στον πίσω τροχό. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, το  “Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα” είναι λειτουργικό και μπορεί να οδηγηθεί αν και απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί νόμιμο για κάτι τέτοιο  αλλά και πρακτικό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εκπληκτική δημιουργία, η οποία έχει αποφέρει μέχρι στιγμής αρκετά βραβεία customization στον Castelli!    

Πηγή: Bike EXIF 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 15:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon