.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 16:55

BMW - Το καλύτερο μέχρι τώρα βρετανικό R 18 Custom, είναι... "ελληνικό"!

Κι όμως, πίσω από μία διεθνή συμμετοχή στο πρωτάθλημα BMW R 18 Customizing Championship, έχει από πίσω της έναν Έλληνα.

Ο μοτοσυκλετιστής Δημήτρης Μούρας έχει πετύχει κάτι φοβερό για τον ίδιο, αλλά και για την Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ζει: Πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Customizing της BMW, που θα αναδείξει τις 6 καλύτερα τροποποιημένες R 18 από όλο τον κόσμο, για να τις επιδείξει στο Βερολίνο. Η επιλογή του νικητή θα γίνει τόσο από δημόσιες, ανοικτές στο κοινό ψήφους, όσο και από πάνελ 6 κριτών.

Η δημιουργία του Μούρα, σε συνεργασία με την Pier City Customs, διεκδικεί το πλασάρισμα στους φιναλίστ του διαγωνισμού και έχει το όνομα «The Night Dragon»: Πρόκειται για μια πανέμορφη R 18 η οποία απέκτησε διάφορα τμήματα από χαλκό –ο οποίος, με το χαρακτηριστικό του χρώμα, δίνει μια μοναδική όψη στην μοτοσυκλέτα και τονίζει το vintage στοιχείο.

Το πίσω φτερό της μοτοσυκλέτας τροποποιήθηκε αρκετά, καθώς χρειάστηκε να κοντύνει κατά 70 χιλιοστά, με αφαίρεση υλικού από το κέντρο του και όχι από τις άκρες, ώστε να διατηρηθεί η εργοστασιακή του μορφή, δίνοντας ωστόσο και μια ελαφρά ανύψωση στο πίσω μέρος. Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από το μηδέν, διαμέτρου 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με vintage ακτίνες στην απόχρωση του χαλκού. Παράλληλα, νέο είναι και το εμπρός φτερό, αλλά και η εξάτμιση από την Rough Crafts, τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αλλά και οι τρόμπες φρένων και συμπλέκτη, δανεισμένες από την R nineT.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Δημήτρη και στην ομάδα του!  

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές αλλά και να ψηφίσετε όσες σας αρέσουν, στην ανάλογη σελίδα της BMW Motorrad, κάνοντας ένα κλικ εδώ.

(Φωτό: BMW Motorrad UK Facebook)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 17:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon