.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 16:01

MV Agusta - Επέτειος 80 ετών από τον πρώτο της κινητήρα

Ένας μικρός κινητήρας 98 κυβικών ήταν αρκετός ώστε να γεννηθεί ο θρύλος της MV Agusta.

Η MV Agusta ξεκίνησε ως κατασκευάστρια μοτοσυκλετών, μέσα σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο, λίγο πριν παύσει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος και όταν πλέον ήταν σαφές, ότι η Ιταλία θα έχανε την σύρραξη. Η MV Agusta αντιμετώπισε την πιθανότητα της κατάρρευσης, αφού δεν μπορούσε πλέον να παράξει και να εμπορευτεί αεροσκάφη και αποφάσισε να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες, ακολουθώντας μια κατεύθυνση στην οποία στράφηκαν πολλές ακόμα βιομηχανίες, μετά το τέλος του πολέμου.

Έτσι, τον Αύγουστο του 1943, ο πρώτος κινητήρας δικύκλου της MV Agusta ήταν έτοιμος για μαζική παραγωγή. Ήταν δίχρονος, κυβισμού 98 κ.εκ., από όπου και τελικά πήρε το όνομα του, χρησιμοποιούσε χρονισμό εισαγωγής με 3 θυρίδες και είχε τον συμπλέκτη και την μετάδοση σε κοινό κέλυφος για απλοποίηση της κατασκευής. Ο κινητήρας, ωστόσο, θα έκανε έναν χρόνο ακόμα να εμφανιστεί σε μοτοσυκλέτες, αφού οι Γερμανοί εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της MV Agusta διακόπτοντας την παραγωγή. Τα σχέδια του κινητήρα, όμως, διασώθηκαν, επιτρέποντας τελικά την παρουσίαση της πρώτης MV Agusta μοτοσυκλέτας: Της MV 98 του 1944.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon